Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Serēna Viljamsa saņēmusi naudas sodu par pārkāpumiem US Open finālā

Amerikāņu tenisa zvaigzne Serēna Viljamsa saņēmusi naudas sodu par pārkāpumiem ASV atklātā čempionāta finālā, kamēr Sieviešu tenisa asociācija (WTA) nostājusies tenisistes pusē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien ASV atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā triumfēja Japānas tenisiste Naomi Osaka, kura ar rezultātu 6-2, 6-4 pārspēja titulēto Viljamsu.

Osakas pirmo Grand Slam titulu aizēnoja viņas pretinieces uzvedība kortā. Amerikāņu zvaigzne otrā seta astotajā geimā tika sodīta ar zaudētu geimu, jo mača laikā neatļauti saņēma trenera palīdzību, lauza raketi un apvainoja spēles galveno tiesnesi Karlosu Ramosu, nosaucot viņu par zagli un solot, ka viņš vairs nekad netiesās Viljamsas spēles.

ASV Tenisa asociācija (USTA) lēmusi, ka par šiem pārkāpumiem viņai jāmaksā attiecīgi 4000, 3000 un 10 000 ASV dolāru sodi jeb kopā 17 000 ASV dolāri (14 685 eiro). Tiesa, tā gan ir niecīga daļa no 1,85 miljonu ASV dolāru prēmijas, ko viņa saņēma par fināla sasniegšanu.

Viljamsa savu rīcību pamatoja ar to, ka tenisā pastāv dubultie standarti, jo, viņasprāt, vīrieši tenisisti par šādiem pārkāpumiem netiktu sodīti ar zaudētu geimu.

Liela daļa tenisa sabiedrības pauž atbalstu Viljamsai.

"Finālā daudz kas aizgāja šķērsām. Trenera palīdzību vajadzētu atļaut tenisā. Tā nav, kā rezultātā tenisiste saņēma sodu par trenera darbībām. Tā tam nevajadzētu notikt," pauda leģendārā Billija Džīna Kinga, kura ir viena no vadošajām sieviešu līdztiesības aizstāvēm tenisā.

Tāpat arī sieviešu profesionālā tenisa organizācija WTA uzskata, ka trenera palīdzībai vajadzētu būt atļautai, un pauž, ka Viljamsai piespriestais soda punkts nav adekvāts.

"WTA uzskata, ka nevajadzētu būt atšķirīgai reakcijai pret sieviešu un vīriešu emocijām. Apņemamies strādāt ar tenisa sabiedrību, lai attieksme pret visiem spēlētājiem būtu vienāda," teikts WTA vadītāja Stīva Saimona paziņojumā.

WTA turnīros ir atļauta treneru palīdzība, izņemot Grand Slam sacensības.

"Tenisa sabiedrībai ar šo ir jātiek skaidrībā. Kad tas tiks atrisināts, vairs nebūs problēmu," pauda Austrālijas atklātā čempionāta direktors Kregs Tailijs.

Viljamsas treneris Patriks Muratoglu atzina, ka finālmača laikā centies palīdzēt tenisistei, taču Osakas treneris esot darījis to pašu.

Zīmīgi, ka Osaka Viljamsu uzskata par savu elku tenisā.

Pašlaik 20 gadus vecā Osaka kļuvusi par pirmo japānieti, kurai izdevies triumfēt Grand Slam turnīrā.

Japānas tenisiste aizvada teicamu turnīru, jo septiņās spēlēs zaudēja tikai vienā setā, lai gan pirms ASV atklātā čempionāta viņai bija trīs zaudējumu sērija.

Līdz šim karjeras lielāko panākumu Osaka bija guvusi šī gada martā, kad uzvarēja prestižajā Indianvelsas WTA Premier turnīrā, taču tagad veikusi jaunu ierakstu Japānas dāmu tenisa vēsturē.

Tikmēr Viljamsas kontā ir 23 Grand Slam vienspēļu tituli, no kuriem pēdējais tika izcīnīts pērn Austrālijā pirms viņas došanās dekrētā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi