Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sevastova cieš zaudējumu Maljorkas International turnīra pusfinālā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova sestdien Maljorkas WTA International turnīra pusfinālā ar rezultātu 4-6, 6-4, 2-6 piekāpās amerikānietei Sofijai Keninai.

Sevastova rangā ieņem 12. vietu un turnīrā bija izlikta ar otro numuru, bet Kenina ir pasaules 30. rakete un Maljorkā saņēmusi septīto numuru.

Pērn Sevastova šeit spēlēja finālā, tādējādi šogad izdevies aizstāvēt 110 no 180 WTA ranga punktiem.

Sevastova zaudēja jau savu otro servi, kā rezultātā ceturtajā geimā nonāca iedzinējos jau ar 1-3. Pie savas nākamās serves liepājniece pēc 40:15 izlaida pārsvaru un pretiniece tika pie divām breikbumbām, kuras gan Latvijas pirmā rakete atspēlēja. Turpinājumā droši uzvarēja servētājas līdz devītajā geimā Sevastova atspēlēja trīs setbumbas, Keninai netiekot galā ar Latvijas tenisistes pirmo servi. Lai saglabātu cerības uz uzvaru setā, Sevastovai sekojošajā geimā bija jālauž pretinieces serve, tomēr tas neizdevās un viņa cieta neveiksmi ar 4-6.

Otro setu Sevastova sāka ar pārliecinoši uzvarētu servi un nākamajā geimā panāca 40:0, taču neizmantoja trīs breikbumbas, kas pretiniecei ļāva nosargāt servi. Pēc neizmantotā breika Sevastova uz brīdi salūza, kā rezultātā zaudēja savu servi un turpinājumā nonāca iedzinējos ar 1-4. Tiesa, liepājniece atspēlējās un otrā seta astotajā gemā pirmo reizi mačā lauza pretinieces servi, panākdama neizšķirtu 4-4. Turpinājumā viņa izmantoja pretinieces nervozitāti un atņēma ASV tenisistei arī nākamo servi, setā gūdama virsroku ar 6-4.

Tiesa, jau trešajā setā Kenina bija atpakaļ spēlē un atņēma Sevastovai viņas pirmās divas serves, tādā veidā panākdama 4-0. Turpinājumā uzvarēja servētājas, kā rezultātā Sevastovai neizdevās atspēlēties un izšķirošajā setā tika ciesta neveiksme ar 2-6.

Abas sportistes savā starpā līdz šim vēl nebija spēlējušas.

Aģentūra LETA iepriekš jau ziņoja, ka Sevastova Maljorkas WTA turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:5) uzvarēja ASV tenisisti Varvaru Ļepčenko, kura atrodama reitinga 123.pozīcijā un pirms tam pārvarēja šo sacensību kvalifikāciju, bet otrajā cīņā viņa ar 6-2, 6-1, uzvarēja Alju Tomļanoviču no Austrālijas, kura ir planētas 47.numurs. Savukārt ceturtdaļfinālā viņa ar ar 6-2, 6-1 sagrāva ķīnieti Jafaņu Vanu (WTA 58.).

Tikmēr Kenina iepriekš turnīrā ar 6-2, 6-3 pārspēja Kirstenu Flipkensu no Beļģijas, kura pasaules rangā ieņem 80.vietu. Otrajā kārtā amerikāniete ar 6-2, 2-0 uzveica tunisieti Onsu Žabēru, kura otrajā setā izstājās no cīņas, bet ceturtdaļfinālā ar 1-6, 6-1, 6-3 pārspēja vēl vienu Beļģijas tenisisti Elisu Mertensu (WTA 21.), kura turnīrā bija izlikta ar ceturto numuru.

Sevastova šajā sezonā uzvarējusi 19 no 33 cīņām, kamēr Keninai šosezon ir 24 panākumi 36 mačos. Amerikāniete šosezon divas reizes spēlējusi International turnīru finālos, un janvārī Austrālijā viņai izdevās gūt panākumu, kas bija viņas pirmais WTA līmeņa tituls karjerā. Pirms Maljorkas sacensībām Kenina pēdējo reizi uz korta kāpa Francijas atklātajā čempionātā, kur aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Sevastovai šis bija pirmais turnīrs pēc Francijas atklātā čempionāta, kurā viņa apstājās ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā, bet kopumā karjerā spējusi izcīnīt trīs WTA titulus.

Latvijas tenisistei Maljorkas turnīrs ir ļoti veiksmīgs. 2017. gadā viņa kļuva par šo sacensību čempioni, bet 2016. gadā un pērn cieta zaudējumu finālos, piekāpdamās attiecīgi francūzietei Karolīnei Garsijai un vācietei Tatjanai Marijai. Sevastovai tādējādi šogad bija jāaizstāv 180 WTA ranga punkti.

Sevastova šajā turnīrā spēlēja arī dubultspēlēs, kur ar 2016. gada olimpisko čempioni Moniku Pudžu no Puertoriko gan nācās piedzīvot neveiksmi pirmajā kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi