Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sevastova Madrides WTA turnīra trešajā kārtā zaudē Bertensai

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova trešdien prestižā Madrides WTA Premier sērijas turnīra trešās kārtas jeb astotdaļfināla mačā ar rezultātu 1-6, 2-6 piekāpās nīderlandietei Kiki Bertensai.

Sevastova WTA rangā ieņem 13.vietu un turnīrā bija izlikta ar 12.numuru, bet viņas šodienas pretiniece ir planētas septītā rakete un ar šādu pašu numuru piedalās arī sacensībās Madridē.

Par trešās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 120 WTA ranga punktus.

Sevastova vienīgo punktu pirmajā setā guva ar savas serves geimu, Bertensai trīs reizes nobreikojot Latvijas tenisisti un ātri 22 minūšu laikā panākot 6-1. Arī otrajā setā liepājniece zaudēja pirmo servi, bet otro nosargāja, tikai atspēlējot divas breikbumbas.

Seta otrajā pusē Sevastova izrādīja arvien lielāku pretestību un vēlreiz neļāva pretiniecei atņemt viņas servi. Tiesa, Bertensa pie savas serves bija pārliecinoša un astotajā geimā ar vēl vienu breiku panāca 6-2, pielikdama punktu mačam.

Bertensa šajā mačā veica piecus "eisus" jeb netveramās serves.

Abas tenisistes karjeras laikā tikušās trīs reizes un zīmīgi, ka iepriekšējie divi mači notikuši turpat Madridē aizpērn un pērn. 2017.gadā ceturtdaļfinālā pārāka ar 6-3, 6-3 bija Sevastova, bet gadu vēlāk Bertensa revanšējās, otrajā kārtā gūdama panākumu ar 6-1, 6-4.

Madrides turnīra pirmajā kārtā Sevastova ar 0-6, 6-3, 6-2 uzvarēja beļģieti Kirstenu Flikpensu, kura pasaules rangā ir 59.pozīcijā, bet otrajā kārtā ar 6-3, 6-4 pieveica rumānieti Mihaelu Buzarnesku, kura reitingā ir 31.pozīcijā.

Tikmēr Bertensa ar 6-3, 6-2 pirmajā mačā pieveica čehieti Kateržinu Sinjakovu, kura reitingā ir 44.pozīcijā, bet otrajā kārtā ar 6-4, 6-3 pārspēja Latvijas otro raketi Aļonu Ostapenko, kura rangā ir 29.pozīcijā.

Bertensa, kurai ir 27 gadi, karjeras laikā guvusi septiņus WTA titulus, turklāt viņa pirms trim gadiem spēlēja Francijas atklātā čempionāta pusfinālā. Pagājusī sezona viņai bija labākā karjerā, jo viņa guva četrus WTA titulus un debitēja pasaules ranga pirmajā desmitniekā.

Savukārt šosezon Bertensa uzvarēja "Premier" sacensībās Sanktpēterburgā. Kopumā viņai šogad visos turnīros 22 uzvaras un deviņi zaudējumi.

Tikmēr Sevastova 22 spēlēs izcīnījusi 11 uzvaras, tomēr ar augstiem sasniegumiem viņa nav izcēlusies, lai gan sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - viņa tika līdz trešajai kārtai.

Sevastova Madrides turnīrā spēlēja trešo reizi. Aizpērn debijā viņa sasniedza pusfinālu, bet pērn apstājās otrajā kārtā, tādējādi viņai bija jāaizstāv 65 WTA ranga punkti.

Sevastova šajā turnīrā apstājās dubultspēļu pirmajā kārtā, kamēr Ostapenko pāru cīņās sasniegusi ceturtdaļfinālu.

Turnīrs Madridē ir pēdējās nozīmīgās sacensības pirms māla sezonas kulminācijas - Francijas atklātā čempionāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi