Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sevastova Maiami WTA 1000 turnīra ceturtdaļfinālā zaudē Svitoļinai

Latvijas tenisiste Anastasija otrdien Sevastova Maiami "WTA 1000" turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 3-6, 2-6 piekāpās Ukrainas pārstāvei Jeļinai Svitolinai.

Sevastova WTA rangā ieņem 57.pozīciju, bet Svitoļina ir piektā un ar šādu pašu numuru izlikta turnīrā Maiami.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 215 WTA ranga punktus, kas viņai ļaus atgriezties reitinga pirmajā piecdesmitniekā un apsteigt Aļonu Ostapeno, tādējādi atgūstot Latvijas pirmās raketes godu.

Sevastova savai pretiniecei zaudēja 70 minūšu laikā. Abām tenisistēm bija pa četrām dubultkļūdām, bet ukrainiete izcēlās arī ar četriem "eisiem". Svitoļina bija pārāka savā servē, serves uzņemšanā un labāk atspēlēja breikbumbas.

Maiami Latvijas tenisiste pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-1, 3-6, 7-6 (7:3) pārspēja serbieti Olgu Daniloviču (WTA 160.), bet otrajā cīņā ar 1-6, 6-2, 6-3 uzvarēja talantīgo amerikānieti Koko Gofu (WTA 36.). Trešajā kārtā viņai bija jātiekas ar rumānieti Simonu Halepu (WTA 3.), kura pleca savainojuma dēļ izstājās no turnīra, bet ceturtdaļfinālā liepājniece ar 6-1, 7-5 uzvarēja horvātieti Anu Konjuhu (WTA 338.).

Svitoļina no pirmās kārtas bija brīva, bet otrajā ar 3-6, 7-5, 6-3 uzvarēja amerikānieti Šelbiju Rodžersu (WTA 52.). Nākamajā mačā viņa ar 7-6 (7:1), 6-4 pieveica Jekaterinu Aleksandrovu no Krievijas (WTA 34.), kurai bija piešķirts 30.numurs, bet pirmdien ar 2-6, 7-5, 7-5 uzvarēja čehieti Petru Kvitovu (WTA 10.), kurai bija piešķirts devītais numurs.

Sevastova savu iepriekšējo turnīru aizvadīja marta sākumā, kad apstājās Dubaijas "WTA 1000" raudzes sacensību otrajā kārtā. Bez Maiami turnīra divas uzvaras pēc kārtas Latvijas tenisiste izcīnīja arī sacensībās Adelaidā.

Svitoļina šosezon savos pirmajos divos turnīros, kuriem piešķirts "WTA 500" statuss, sasniedza ceturtdaļfinālu. Melburnā notikušā turnīra trešajā kārtā Svitoļina ar 6-7 (4:7), 6-3, 6-2 uzvarēja Aļonu Ostapenko. Pēc tam ukrainiete piedalījās Austrālijas atklātajā čempionātā, kurā apstājās ceturtajā kārtā, bet pēcāk ceturtdaļfinālu izdevās sasniegt arī Dohas "WTA 500" sacensībās.

Abas tenisistes WTA tūrē iepriekš savā starpā tikušās trīsreiz. Pēdējā tikšanās reize bija pirms diviem gadiem Pekinas "WTA 1000" turnīra pirmajā kārtā, kurā Svitoļina uzvarēja ar 6-3, 7-6 (8:6). Pērn abas tenisistes Vācijā divreiz kortā tikās pārbaudes turnīrā, uzvaras dalot uz pusēm.

Ieskaitot arī pārbaudes turnīrus, savstarpējā bilance labāka ir Svitoļinai (4-2).

Sevastovai kopš pērnā gada sākuma nav izdevies demonstrēt stabilu sniegumu WTA tūrē, kur viņa uzvarējusi astoņās no pēdējām 22 spēlēm. Šajā sezonā viņai ir astoņas uzvaras un septiņi zaudējumi, bet pretiniecei 18 dueļos ir 13 panākumi.

Sevastova karjeras laikā izcīnījusi četras WTA trofejas, bet Svitoļinas rēķinā ir 15. Pēdējo titulu viņa ieguva pērn septembrī Strasbūrā, uzvarot "WTA 250" raudzes turnīrā.

Jau ziņots, ka trešo kārtu sestdien nepārvarēja Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kas piekāpās pasaules ranga pirmajai raketei austrālietei Ešlijai Bārtijai ar 3-6, 2-6. Par trešās kārtas sasniegšanu Latvijas tenisiste nopelnīja 65 WTA ranga punktus.

Abas Latvijas tenisistes šobrīd ir Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas zonā.

Turnīrs Maiami uz cietā seguma norisināsies līdz 3.aprīlim. Sacensību kopējais balvu fonds mērāms 3,2 miljonu ASV dolāru apmērā.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi