Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sevastova sasniedz Maiami WTA turnīra trešo kārtu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova piektdien sasniedza prestižā Maiami WTA Premier sērijas turnīra trešo kārtu.

Pasaules ranga 12.vietas īpašniece Sevastova, kura šajā turnīrā izlikta ar 11.numuru, otrās kārtas cīņā ar 6-2, 0-6, 6-4 uzvarēja čehieti Kateržinu Sinjakovu, kura WTA rangā ieņem 42.pozīciju.

Par trešās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 65 WTA ranga punktus, bet trešajā kārtā viņa cīnīsies ar šveicieti Belindu Benčiču (WTA 20.) vai Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu (WTA 44.).

Mačs starp abām tenisistēm iesākās ļoti līdzvērtīgā cīņā, bet trešajā geimā Sinjakova neizmantoja vienu breikbumbu, turklāt pēc tam Sevastova palūdza medicīnisko pārtraukumu, kurā tika aprūpēta viņas roka. Latvijas tenisiste cīņu varēja turpināt, bet pēc pirmajiem četriem geimiem rezultāts bija neizšķirts 2-2, taču pirmā seta turpinājumā iniciatīva pārgāja Sevastovas pusē. Viņa gan piektajā geimā vispirms atspēlēja divas breikbumbas, tomēr uzreiz pēc tam pretinieci pārliecinoši nobreikoja un uzvarēja arī nākamajos divos geimos, pirmajā setā gūstot pārliecinošu virsroku ar 6-2.

Otrajā setā situācija kardināli mainījās, jo Sevastova bija pazaudējusi ritmu, kamēr Sinjakova pamanījās uzvarēt visos sešos geimos, atstājot pretinieci "sausā" (6-0). Tikai sestajā geimā Latvijas pārstāve spēja tikt pie breikbumbām, taču abas palika neizmantotas.

Līdz ar to uzvarētāja bija jānoskaidro izšķirošajā - trešajā - setā. Jau tā ievadā Sevastova pārtrauca Sinjakovas uzvarēto geimu sēriju, pie viena atspēlējot arī vienu breikbumbu. Otrajā geimā Latvijas tenisiste pati nobreikoja pretinieci un pēc tam panāca 3-0. Lai arī viņai piederēja komfortabls pārsvars, čehiete prata atjaunot intrigu mačā. Vispirms astotajā geimā Sevastova, servējot pretiniecei, neizmantoja divas mačbumbas, bet pēc tam nenosargāja savu servi, kas ļāva Sinjakovai pietuvoties līdz 4-5.

Beigās gan Sevastova saņēmās un nākamajā geimā nobreikoja pretinieci, svinot uzvaru setā ar 6-4.

Sevastova pirmajā kārtā bija brīva, bet Sinjakova ar 6-3, 6-1 uzveica ķīnieti Saisai Dženu, kura WTA rangā ir 39.pozīcijā.

Sevastova ar Sinjakovu iepriekš bija spēkojusies divas reizes un zaudēja abos mačos. 2016.gadā čehiete bija pārāka Trnavas ITF 100 000 sērijas turnīra vienspēļu finālā, bet gadu vēlāk viņa liepājnieci uzvarēja arī Bostades WTA International sacensību ceturtdaļfinālā.

Vēlāk čehiete triumfēja Bostades turnīrā, bet pirms tam viņa tajā gadā bija izcīnījusi arī Šeņdžeņas WTA International turnīra trofeju. Pirms diviem gadiem izcīnītie tituli viņai šobrīd ir vienīgie karjerā.

Sinjakova ir WTA dubultspēļu ranga līdere. Pāru mačos viņa pērn izcīnīja divus Grand Slam titulus.

Sevastova turnīrā Maiami spēlē sesto reizi karjerā, bet savu labāko rezultātu viņa sasniedza pērn, kad aizkļuva līdz trešajai kārtai. Tāpat arī Sinjakovai šī bija sestā viesošanās Maiami, kur viņa iepriekšējās piecas reizes apstājās pirmajā kārtā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam piektdien Latvijas sieviešu tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko otrās kārtas mačā ar 5-7, 1-6 zaudēja čehietei Markētai Vondrušovai, tādējādi neaizstāvot pērn par fināla sasniegšanu iegūtos ranga punktus, tāpēc 1.aprīlī viņa piedzīvos būtisku kritumu reitingā.

Dubultspēlēs Ostapenko kopā ar amerikānieti Danielu Rouzu Kolinsu pirmās kārtas cīņā ar 3-6, 0-6 piekāpās baltkrievietei Arinai Sabaļenkai un Mertensai.

Dubultspēļu turnīrā piedalīsies arī Sevastova, kura pārī ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu pirmajā kārtā tiksies ar Veroniku Kudermetovu no Krievijas un Demi Šūrsu no Nīderlandes.

Jau ziņots, ka Indianvelsas vīriešu turnīrā piedalījās Latvijas vīriešu pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš cieta zaudējumu pirmajā kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi