Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sevastova un Ostapenko WTA rangā notur savas pozīcijas

Latvijas vadošās tenisists Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko pirmdien atjaunotajā WTA rangā noturējušas savas pozīcijas, saglabājot attiecīgi 43. un 41.vietu.

Ostapenko pirms divām nedēļām aizvadīja savu šīs sezonas veiksmīgāko turnīru. Viņai Dohas Premier 5 raudzes sacensībās izdevās tikt trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā, kurā tenisiste ar 2-6, 7-5, 1-6 piekāpās čehietei Petrai Kvitovai. Šāds sniegums viņai ļāva iekrāt papildu 50 WTA ranga punktus un pārņemt pirmās Latvijas raketes godu. Pagājušajā nedēļā Ostapenko turnīros nepiedalījās, kā rezultātā rangā saglabāta 41.pozīcija.

Ostapenko februāra vidū piedalījās Sanktpēterburgas Premier 5 turnīrā, kur jau pirmajā kārtā piekāpās francūzietei Alizē Kornē. Viņa šajās sacensībās startēja vien nepilnas divas dienas pēc atlidošanas no ASV, kur Latvijas izlases rindās tikai pēdējā mačā - dubultspēlē - atzina ASV valstsvienības pārākumu. Pirms dalības turnīrā Krievijā viņa sezonu iesāka Austrālijas atklātajā čempionātā, kur otrajā kārtā zaudēja Belindai Benčičai no Šveices.

Tikmēr Sevastova Dohas turnīrā jau pirmajā kārtā ar ar 4-6, 6-7 (3:7) zaudēja igaunietei Anetei Kontaveitai. Sevastova šosezon startējusi piecos individuālajos turnīros, taču nevienā no tiem neizdevās pārvarēt pirmo kārtu. Pagājušajā nedēļā viņa rangā zaudēja trīs pozīcijas un ieņēma 43.vietu, kuru šonedēļ izdevies nosargāt.

Abām tenisistēm šajā trešdienā bija paredzēta dalība Indianvelsas Premier Mandatory turnīrā, tomēr tas nesāksies plānotajā laikā, jo apkaimē konstatētas saslimšanas ar Covid-19 vīrusu.

Savukārt Diāna Marcinkēviča ir vienīgā Latvijas tenisiste, kurai rangā izdevies uzlabot vietu. Marcinkēviča (WTA 258.) ieguvusi sešas pozīcijas, Daniela Vismane (512.) un Kamilla Bartone (923.) attiecīgi noslīdējuša par četrām un trim vietām zemāk. Margarita Ignatjeva (972.) zaudējusi vienu vietu, Elza Tomase (1050.) divas, bet Darja Semeņistaja (1283.) - trīs.

Pirmajā desmitniekā izmaiņas notikušas četras izmaiņas. Pirmās trīs pozīcijas aizvien ieņem austrāliete Ešlija Bārtija, Simona Halepa no Rumānijas un Karolīna Plīškova no Čehijas, savukārt amerikāniete Sofija Kenina pakāpusies par vietu un noslēdz vadošo četrinieku, kas viņai ir jauns ranga rekords. Ukrainiete Jeļina Svtiļona pakāpusies par divām pozīcijām, bet sestajā vietā esošā Bjanka Andresku no Kanādas par tikpat pozīcijām noslīdējusi zemāk.

Par vietu atkāpusies arī nīderlandiete Kiki Bertensa, bet atlikušajās pozīcijās izmaiņas nav notikušas. Astotā ir pieredzējusī Belinda Benčiča no Šveices, tālāk seko Viljamsa, bet desmitnieku noslēdz japāniete Naomi Osaka.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lionas International turnīrā Kenina ar 6-2, 4-6, 6-4 uzvarēja vācieti Annu Frīdsamu (WTA 45.). Tikmēr šādas pašas raudzes turnīrā Monterejā uzvaru ar 7-5, 4-6, 6-4 svinēja Svitoļina, kura pieveica Mariju Buzkovu (WTA 47.) no Čehijas.

Dubultspēļu rangā Ostapenko izdevies noturēt augsto 17.vietu, kamēr pārējās Latvijas tenisistes vietas ir tikai zaudējušas. Sevastova (157.) noslīdējusi sešas pozīcijas zemāk, Marcinkēviča (308.) piecas, bet Vismane (792.) - trīs. Tikpat pozīcijas zaudējusi arī Igantjeva (888.), kamēr Līga Dekmeijere (970.), Semeņistaja (1127.) un Bartone (1143.) atkāpušās par četrām vietām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi