Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sevastova uzvar Makheilu un sasniedz Adelaidas WTA 500 turnīra ceturtdaļfinālu

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien Austrālijā Adelaidas WTA 500 turnīra astotdaļfinālā uzvarēja priekšsacīkšu "laimīgo zaudētāju" Kristīni Makheilu no ASV.

Sevastovai (WTA 56.) astotdaļfinālā bija paredzēta cīņa ar beļģieti Elīzi Mertensu, kura WTA rangā ieņem 17.pozīciju, taču turnīrā bija izlikta ar ceturto numuru. Viņa no sacensībām izstājās pleca savainojuma dēļ, tāpēc Sevastova tikās ar kvalifikācijas "laimīgo zaudētāju" no ASV Makheilu (WTA 85.).

Liepājniece uzvaru izcīnīja ar rezultātu 6-4, 6-1.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Sevastova nopelnījusi 100 WTA ranga punktus. Ceturtdaļfinālā viņai būs jātiekas ar šveicieti Žilu Teihmani (WTA 61.).

Sevastova pirmo reizi drošāku pārsvaru ieguva pirmā seta sestajā geimā, kad atņēma Makheilam servi un panāca 4-2. Pretiniece uzreiz atguva zaudēto un brīdi vēlāk atgrieza neizšķirtu, taču desmitajā geimā ar pirmo piegājienu Sevastovai izdevās iegūt vēl vienu breiku.

Pēc ļoti garas izspēles otrā seta ceturto geimu uzvarēja Sevastova, kurā serves tiesības bija Makheilai. Liepājniece nosargāja savu servi, bet sestajā geimā vēlreiz to atņēma pretiniecei un brīdi vēlāk jau svinēja drošu panākumu.

Abas tenisistes iepriekš karjeras laikā bija tikušā divreiz, uzvaras dalot uz pusēm. Pēdējā tikšanās reize bija 2019.gadā Uhaņā, kur Makheila bija pārāka ar 4-6, 6-3, 6-3.

Adelaidā Sevastova pirmās kārtas spēlē ar 6-2, 6-4 uzvarēja francūzieti Karolīni Garsiju (WTA 46.), bet Makheilai šī bija pirmā spēle pamatturnīrā.

Sevastova sezonu sāka turnīrā Abū Dabī, kur zaudēja pirmajā kārtā, bet pēc tam Melburnā trīs turnīru četrās spēlēs cieta trīs zaudējumus, tajā skaitā apstājoties Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā. Sevastovai kopš pērnā gada sākuma nav izdevies demonstrēt stabilu sniegumu WTA tūrē, kur viņa uzvarējusi tikai piecās no pēdējām 17 spēlēm.

Turpretī Makheilai šis šosezon bija jau ceturtais turnīrs. Iepriekš viņa nevienā no sacensībām, tostarp "Australian Open", nespēja pārvarēt pirmo kārtu. Makheila šosezon sešos mačos izcīnījusi tikai vienu uzvaru, kas gūta Adelaidas turnīra kvalifikācijā.

Latvijas tenisiste karjeras laikā izcīnījusi četrus WTA titulus, bet amerikāniete vienu.

Turnīrs Adelaidā norisinās uz cietā seguma un ir pirmās sacensības pēc Austrālijas atklātā čempionāta. Sevastova ir vienīgā Latvijas pārstāve šajā turnīrā, jo Aļona Ostapenko pēc "Australian Open" ir atgriezusies mājās.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi