Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sevastovai minimāls kāpums WTA rangā; Ostapenko pamatīgs kritums

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpusies par vienu vietu uz 12.pozīciju, kamēr Aļona Ostapenko piedzīvojusi kritumu par 13 vietām.

Iepriekš Sevastova pasaules rangā 13.vietu ieņēma nedaudz vairāk par mēnesi, turklāt viņa pagājušajā nedēļā piedzīvoja zaudējumu Romas WTA Premier sērijas turnīra pirmās kārtas mačā, neaizstāvot pērn nopelnītos 105 WTA ranga punktus. Tomēr neveiksmīgas šīs sacensības bija arī Dānijas pārstāvei Karolīnai Vozņackai, kuru Sevastova tagad apsteigusi.

Savukārt Ostapenko arī Romā cieta neveiksmi pirmajā kārtā, veselības likstu dēļ nenoslēdzot maču. Līdz ar to viņa neaizstāvēja 190 ranga punktus, tāpēc jaunākajā reitingā piedzīvots uzreiz 13 vietu kritums, noslīdot uz 40.pozīciju.

Šonedēļ abas Latvijas tenisistes turnīros nepiedalīsies, bet jau nedēļas izskaņā sāksies sezonas otrais Grand Slam turnīrs - Francijas atklātais čempionāts, turklāt šo sacensību 2017.gada čempione Ostapenko nebūs starp izliktajām spēlētājām.

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā atkāpusies par trim vietām un ieņem 269.pozīciju, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane saglabājusi 649.pozīciju.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā tikmēr notikušas vairākas izmaiņas.

Pēc uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā uz pirmo vietu pasaules rangā pacēlās Naomi Osaka, kura līdz ar to kļuvusi par vēsturē pirmo Japānas tenisisti ranga pirmajā vietā.

Savukārt otrā tagad ir čehiete Karolīna Plīškova, kura pakāpusies uzreiz par piecām vietām, bet uz trešo pozīciju atkritusi rumāniete Simona Halepa. Uzreiz aiz pirmā trijnieka joprojām ir nīderlandiete Kiki Bertensa, kamēr uz piekto pozīciju no trešās atkritusi vāciete Angelika Kerbere, aiz kuras ir cita čehiete Petra Kvitova, piedzīvojot kritumu par vienu vietu. Septītajā un astotajā vietā ir attiecīgi amerikāniete Sloeina Stīvensa un austrāliete Ešlija Bārtija, abām pakāpjoties par vienu pozīciju, bet par trim vietām atkritusi ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura nu ir devītā. Visbeidzot pirmo desmitnieku noslēdz pieredzējusī amerikāniete Serēna Viljamsa, kura pakāpusies par vienu pozīciju.

Aģentūra LETA jau ziņoja, Plīškova svētdien triumfēja Romas WTA Premier turnīrā, izcīnot savu nozīmīgāko titulu uz māla seguma. Čehiete finālā ar 6-3, 6-4 pārspēja Lielbritānijas tenisisti Johannu Kontu.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko atkāpusies par 11 vietām un ir 52.pozīcijā, bet Sevastova šonedēļ ir 62.vietā, pakāpjoties par trim pozīcijā, kamēr Marcinkēviča joprojām ieņem 252.vietu. Visbeidzot Vismanei ir piecu pozīciju kāpums uz 616.vietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi