Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sevastovas pretiniece Maiami Premier trešajā kārtā būs titulētā Azarenka

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova Maiami WTA Premier sērijas turnīra vienspēļu sacensību trešajā kārtā tiksies ar titulēto baltkrievieti Viktoriju Azarenku.

Tas kļuva zināms pēc tam, kad 28 gadus vecā Azarenka otrās kārtas mačā ceturtdien atradās vadībā ar 7-6, (7:5), 2-0 pret amerikānieti Medisonu Kīzu, kura traumas dēļ spēli nebija spējīga turpināt.

Līdz ar to kādreizējā pasaules ranga līdere Azarenka kļuvusi par pasaules 17.raketes Sevastovas trešās kārtas pretinieci. Turnīrā ar 20.numuru izliktā Latvijas tenisiste savā otrās kārtas cīņā ceturtdien 7-5, 6-4 uzvarēja francūzieti Alizē Kornē, kura ir pasaules 38.rakete.

Par otrās kārtas pārvarēšanu Sevastova nopelnījusi 65 WTA ranga punktus, bet šī turnīra trešo kārtu viņa sasniegusi pirmo reizi karjerā.

Tā kā Sevastova šajā turnīrā ir starp izliktajām tenisistēm, viņai pirmā kārta bija brīva. Tikmēr pasaules ranga 186.vietas īpašniece Azarenka pirmajā kārtā ar 6-3, 6-0 sagrāva citu amerikānieti Katerīnu Belisu, kura rangā atrodama 44.pozīcijā.

Azarenka šajā turnīrā piedalās ar rīkotāju piešķirto ielūgumu jeb wild card, bet savas karjeras laikā viņa pret Sevastovu vēl nekad nav spēkojusies.

Turnīra ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā šī pāra uzvarētāja tiksies ar kādu titulētu tenisisti - tā būs pasaules ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas vai poliete Agņeška Radvaņska.

Sevastovas nākamā pretiniece Azarenka ir kādreizējā pasaules ranga līdere. Viņa par planētas pirmo raketi kļuva 2012.gada janvāra beigās - neilgi pēc tam kad pirmo reizi bija ieguvusi Grand Slam titulu, triumfējot Austrālijas atklātajā čempionātā. Ar trīs nedēļu izņēmumu baltkrieviete pirmajā vietā bija līdz pat 2013.gada februāra ievadam. Tiesa, šī paša gada sākumā viņa aizsargāja savu Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājas godu. Tie pagaidām ir viņas vienīgie Grand Slam tituli karjerā, lai gan viņa divreiz spēlējusi ASV atklātā čempionāta finālā un sasniegusi pusfinālus arī Francijas atklātajā čempionātā un Vimbldonā.

Kopumā savas karjeras laikā Azarenka izcīnījusi 20 WTA titulus, no kuriem pēdējie trīs bija 2016.gada ievadā.

Būtisku kritumu WTA rangā Azarenka nav piedzīvojusi vāja snieguma dēļ, bet gan tādēļ, ka viņa ASV cīnās par sava bērna aizbildniecību. Viņa nevienā turnīrā nepiedalījās kopš pagājušā gada Vimbldonas čempionāta līdz pat Indianvelsas WTA Premier sacensībām, kas noslēdzās vien pagājušajā nedēļā.

Saistībā ar ASV tiesas izdoto rīkojumu baltkrieviete nevarēja atstāt Kalifornijas štatu, kamēr nebija izbeigta tiesāšanās par bērna aizbildniecību ar bērna tēvu Billiju Makīdžu, kas viņai liedza piedalīties sezonas pirmajos turnīros, tostarp Austrālijas atklātajā čempionātā. Tomēr tenisiste pēcāk šajā tiesā uzvarēja un atsāka savu karjeru ar turnīru Indianvelsā, kur gan cieta zaudējumu otrajā kārtā.

Savukārt Maiami turnīrā Azarenka uzvarējusi trīs reizes - 2009., 2011. un 2016.gadā, kas pagaidām ir viņas pēdējais tituls.

Tikmēr Sevastova Maiami turnīrā iepriekš startējusi četras reizes, pirms tam vienīgo reizi pamatturnīrā spēlējot pērn, kad neizdevās pārvarēt otro kārtu.

Kā vēstīts, Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko Maiami WTA Premier sērijas turnīra vienspēļu sacensības sāks ar cīņu pret ungārieti Tīmea Babošu, kurai līdz šim gan labāk veicies dubultspēlēs.

Abām Latvijas tenisistēm šajā turnīrā paredzēta dalība arī dubultspēļu sacensībās, kur viņām pirmajā kārtā pretī stāsies taivānietes Kaičeņa un Latiša Čanas, kuras izliktas ar otro numuru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi