Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Tenisa sapnis par Ostapenko un Serēnu Viljamsu Vimbldonas finālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pirmoreiz savā karjerā sasniegusi Vimbldonas tenisa turnīra pusfinālu, kurā ceturtdien spēkosies ar Andželiku Kerberi, WTA ranga bijušo pirmo raketi. Ostapenko nebūs šī mača favorīte, taču sporta totalizators Betsafe augstu vērtē iespēju, ka finālmačā piepildīsies tenisa saldais ēdiens – ilgu laiku tenisā dominējošās Serēnas Viljamsas duelis pret uzlecošo zvaigzni Aļonu Ostapenko.

Aļona Ostapenko no šī gada French Open neveiksmes atguvusies iespaidīgi un sekojošajā Grand Slam turnīrā Vimbldonā vēl nav zaudējusi nevienā setā, sasniedzot pusfinālā. Tas ir viņas karjeras lielākais panākums Lielbritānijā, taču – apetīte rodas ēdot. To noteikti var attiecināt arī uz Ostapenko, kura ceturtdien centīsies pārvarēt vēl vienu šķērsli ceļā uz finālu.

Ostapenko nekad nav īpaši slēpusi, ka viņas elks tenisā ir Serēna Viljamsa, ASV spēlētāja, kura šajā sporta veidā dominē jau vairākus gadus, bet šobrīd pamazām atgriežas virsotnē pēc pārtraukuma, kas bija nepieciešams ģimenes pieaugumam. Arī Viljamsa ir tikusi līdz pusfinālam, kurā sacentīsies ar Jūliju Gērgesu.

Vai tas varētu nozīmēt, ka beidzot visaugstākā līmeņa mačā Ostapenko būs iespēja veikt sava veida paaudžu maiņu tenisā un sacensties ar Serēnu Viljamsu? Tas būtu pasakas cienīgs stāsts, uz kuru sporta totalizatora Betsafe bukmeikeri raugās visnotaļ cerīgi – koeficients uz to, ka šāda iespēja piepildīsies un tieši šīs divas tenisistes spēlēs Vimbldonas finālā, noteikts 3.00.

Pirms domām par finālu Ostapenko gan jākoncentrējas uz pusfināla maču, un pirmoreiz šajā turnīrā viņa to nesagaidīs favorītes statusā. Bukmeikeri viņas uzvaru novērtējuši ar koeficientu 2.36, kamēr Kerberes panākums novērtēts ar 1.59. Kerbere Vimbldonas finālā vienreiz jau spēlējusi, turklāt toreiz – pirms diviem gadiem – cieta zaudējumu tieši pret Serēnu Viljamsu. Pirms diviem gadiem Kerbere kopumā spēja uzvarēt divos Grand Slam turnīros un atradās ranga līderpozīcijās, taču šobrīd atkāpusies uz desmito vietu.

Ostapenko šajā turnīrā nodemonstrējusi nestabilāku sniegumu nekā varētu spriest tīri pēc rezultātiem, un viņai vairākkārt radušās problēmas ar savu spēli, taču visas problēmas tikušas atrisinātas pat ne līdz spēles, bet jau līdz katra seta beigām. Ostapenko tenisā ļoti svarīga loma ir viņas pašpārliecinātībai, kas paver ceļu uz vēl asākiem uzbrukumiem un, ja tie ir precīzi, pat visspēcīgākajām pretiniecēm nav daudz, ko likt pretim. Vai Ostapenko spēs izvairīties no zaudēta seta arī pusfinālā? Koeficients uz viņas uzvaru ar 2:0 ir noteikts kā 3.75. Līdz šim Ostapenko saviem līdzjutējiem nav likusi vilties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi