Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Viljamsa savainojuma dēļ zaudēs WTA ranga līderes godu

Slavenā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa otrdien paziņoja, ka kājas traumas dēļ nepiedalīsies Indianvelsas WTA Premier turnīrā, kas sācies šonedēļ, kā arī pēc divām nedēļām gaidāmajās tāda pat līmeņa sacensībās Maiami.

Līdz ar to vāciete Angelika Kerbere aiznākamajā nedēļā atgūs WTA ranga līderes godu.

"Skumji, bet man jāizstājas no Indianvelsas un Maiami turnīriem," paziņojumā teica Viljamsa. "Kāju dēļ neesmu spējīga trenēties un esmu vīlusies, ka nevarēšu būt tur. Turpināšu virzīties uz priekšu un palikšu pozitīva."

Kerbere par WTA ranga līderi kļuva pērn septembrī pēc triumfa ASV atklātajā čempionātā. Viņa pirmo pozīciju noturēja 20 nedēļas, tomēr pēc tam, kad Viljamsa uzvarēja Austrālijas atklātajās meistarsacīkstēs, viņa atguva pasaules ranga pirmo pozīciju.

Viljamsa kopš tā laika nav spēlējusi, bet Kerbere piedalījās WTA Premier turnīros Dohā un Dubaijā, labākajā no tiem tiekot līdz pusfinālam.

Pašlaik abas tenisistes WTA rangā šķir vien 375 punkti un ir skaidrs, ka, Viljamsai nespēlējot, Kerbere viņu apsteigs, jo amerikāniete pērn sacensībās tika līdz finālam, kamēr vāciete zaudēja jau otrajā kārtā.

Zīmīgi, ka tikai 2015.gadā Serēna Viljamsa Indianvelsas sacensībās atgriezās pēc ilga pārtraukuma. Serēna un viņas māsa Venusa 2001.gadā spēlēja Indianvelsas turnīra finālā, tomēr toreiz līdzjutēji tenisistes izsvilpa. Māsas Viljamsas pēc šīm sacensībām apvainojās, jo to uztvēra kā rasistisku rīcību, un ilgu laiku uz šo turnīru nebrauca, Serēnai atgriežoties 2015.gadā, bet Venusai tikai pērn. Pērn titula mačā Serēna Viljamsa piekāpās Baltkrievijas tenisistei Viktorijai Azarenkai.

Tikmēr pēc Indianvelsas notiekošajās Maiami sacensībās Serēna Viljamsa ir astoņkārtēja čempione, iepriekšējo reizi triumfējot 2015.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi