Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vīru tenisa izlase Grieķijā uzsāk Deivisa kausa dueļus

Latvijas vīriešu tenisa izlase ir devusies uz Grieķiju, lai jau trešdien startētu Deivisa kausa Eiropas 3. grupā, kas līdz 14. septembrim norisināsies Atēnās. Latvijas izlase startēs B grupā, kurā tai stāsies pretī Igaunijas, Melnkalnes un Ziemeļmaķedonijas valstvienības. Labākās divas komandas no katras grupas mērosies savā starpā, lai cīnītos par iekļūšanu Deivisa kausa Eiropas 2. grupā.

Latvijas izlase uz Atēnām ir devusies iespējami labākajā sastāvā. Izlases rindās būs pieredzējušie brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus, Artūrs Lazdiņš, kā arī Vācijā uzaugušas Roberts Štrombahs, kuram šī būs debija Latvijas izlasē. Pie Latvijas izlases kapteiņa stūres būs Deniss Pavlovs, kurš šajā amatā ir kopš pagājušā gada. Latvijas uzdevums pēc grupu turnīra spēlēm būs ierindoties starp labākajām divām komandām, lai spēlētu izslēgšanas spēlēs ar kādu no labākajām otras grupas komandām par iekļūšanu Deivisa kausa Eiropas 2. grupā.  Par šīm ceļa zīmēm cīnīsies arī Igaunija, Luksemburga, Ziemeļmaķedonija, Monako un Melnkalne.

“Mums ir izdevies nokomplektēt ļoti labu sastāvu. Diemžēl Ernests Gulbis nevar mums palīdzēt, bet toties mums ir četri līdzvērtīgi spēlētāji – jebkurš no viņiem var uzvarēt. Mans kā kapteiņa uzdevums būs izlemt, kuru spēlētāju sūtīt laukumā konkrētajā spēlē. Jau kopš pagājušās nedēļas aktīvi trenējamies Lielupē un pagaidām sagatavošanās process aizrit bez nekādām problēmām. Mūsu izlases pirmais numurs gaidāmajās spēlēs būs Mārtiņš Podžus – viņam ir vislielākā pieredze Deivisa kausos, kā arī starptautiskos turnīros,” stāsta Latvijas izlases kapteinis Deniss Pavlovs.

Pagājušajā gadā Latvijas izlasei neizdevās atgriezties Eiropas zonas 2. grupā, jo ar uzvarām tikai pret Lihtenšteinu un Armēniju nepietika un nākamajās spēlēs tika piedzīvoti zaudējumi pret Grieķijas un Melnkalnes izlasēm. Šis Deivisa kausam ir bijis pārmaiņu gads, jo tika mainīts izspēles formāts. Turpmāk labākās pasaules 18 komandas sezonas beigās tiksies vienu nedēļu ilgā finālturnīrā, bet pārējās komandas, balstoties uz Deivisa kausa rangu, tiks sadalītas pirmajā, otrajā, trešajā un ceturtajā grupā.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900. gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993. gada, pašlaik atrodas Eiropas/Āfrikas zonas III grupā. Šogad to pārstāvēs Mārtiņš Podžus (438. vieta ATP vienspēļu rangā), Jānis Podžus, Roberts Štrombahs un Artūrs Lazdiņš

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi