Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lattelecom maratons pulcēs rekordlielu dalībnieku skaitu no 70 valstīm

Lattelecom Rīgas maratons šogad pulcēs aptuveni 37 500 dalībnieku no 70 pasaules valstīm, atklājot pasākumu, pastāstīja Lattelecom Rīgas maratona vadītājs Aigars Nords.

Nords skaidroja, ka maratonam viss ir gatavs. Maratonā piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - aptuveni 37 500 skrējēju, pulcējot dalībniekus no 70 pasaules valstīm. Tas ir dalībnieku skaita rekords - pērn maratonā piedalījās vairāk nekā 33 000 sportistu no 70 valstīm.

42 kilometru distanci svētdien mēģinās mērot vairāk nekā 2000 dalībnieku, savukārt pusmaratona distanci - aptuveni 7000 cilvēku.

Šogad pieaudzis arī ārvalstu skrējēju skaits. Ja pagājušajā gadā to bija aptuveni 3800, tad šogad plānota aptuveni 4500 ārzemnieku dalība. Maratonam kļūstot arvien populārākam, palielinās arī skrējēju pārstāvēto valstu loks. Vienlaikus maratonam tiek pieteikti arī arvien augstāka līmeņa, kā arī elites sportisti, stāstīja Nords.

Arī šī gada maratona balvu fonds būs lielākais tā pastāvēšanas vēsturē - 75 000 eiro, no kuriem 50 000 eiro sadalīs maratona distancēs pirmajā pieciniekā finišējušie.

Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis skaidroja, ka uzņēmuma jaunais zīmols Helio ir parūpējies par finiša zonu. "Būs inovatīva skatuve tieši virs finiša ar mūziķiem Intaru Busili, Mesu un grupu Musiqq. Būs šovs visas dienas garumā," solīja Gulbis.

Sestdien tiks aizvadīta Rimi Bērnu diena, kas krastmalā pulcēs tūkstošiem jaunākās paaudzes skrējēju, bet svētdienā Rīgas ielās startēs maratona, pusmaratona, desmit un sešu kilometru distanču skrējēji no vairāk nekā 70 pasaules valstīm.

Tā kā šogad Latvija svin savu simtgadi, sacensību rīkotāji izstrādājuši šīm svinībām veltītas Mildas medaļas, kas izveidotas ar pirmskara piecu latu monētas motīviem. Savukārt īpašais simtgades maratona jaunums būs trīs tiltu iekļaušanās pusmaratona un maratona distancēs, stāstīja maratona rīkotāji. Pusmaratona un maratona dalībnieki pirmoreiz Daugavu šķērsos pa trim tiltiem - vispirms jau pa ierasto Vanšu tiltu, bet nedaudz vēlāk pa Akmens un Salu tiltiem. Jaunajā trasē iekļauts arī AB dambis, nodrošinot Vecrīgas panorāmas skatu, kā arī skrējiens gar Daugavu Mūkusalas ielā, būtiski noīsinot līdzšinējo Krasta ielas posmu trasē.

Lai minimizētu satiksmes ierobežojumus, maratona trase svētdienas rītā Akmens un Salu tiltus šķērsos tikai vienā virzienā, otru pusi atvēlot satiksmei.

Maratona tiešraide šogad būs skatāma arī visā Eiropas Savienībā, jo galvenais partneris Lattelecom piedāvās iespēju vērot pasākuma norisi kanālā 360TV lietotnē Shortcut ne tikai Latvijā, bet arī visā kontinentā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi