Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Caune ar jaunu Latvijas rekordu uzvar piecu kilometru skrējienā

Talantīgā Latvijas vieglatlētikas vidējo un garo distanču skrējēja Agate Caune svētdien "Rimi" Rīgas maratona programmā iekļautajā piecu kilometru skrējienā uzvarēja ar jaunu Latvijas rekordu, vēsta sacensību rīkotāji.

Caune finišu sasniedza 15 minūtēs un 23 sekundēs, Jeļenas Prokopčukas 2009.gadā sasniegto rezultātu labojot par septiņām sekundēm. 

Pirms šīs nedēļas nogales piecus kilometrus šosejā šosezon pasaulē ātrāk skrējušas bija vien 19 sportistes. No Eiropas ātrākas par Cauni šogad bijušas tikai divas sportistes.

Otro vietu piecu kilometru skrējienā sievietēm izcīnīja Evelīna Krista Sitnika (17:47), bet trešā bija Alise Petrova (17:49). Vīriešiem piecos kilometros uzvaru ar finišu 14 minūtēs un 24 sekundēs izcīnīja Uģis Jocis, kuram sekoja Kristers Kudlis (14:46) un Lauris Grīniņš (15:15).

Divreiz garākā distancē dramatiskā cīņā uzvaru izrāva triatlonists Artūrs Liepa, kurš finišēja 31 minūtēs un 12 sekundēs. Sekundi viņam zaudēja polis Lukašs Vozņaks, bet astoņas sekundes atpalika Lauris Lapsa.

Sievietēm desmit kilometros uzvaras laurus plūca poliete Anastasija Daškeviča, finišējot 37 minūtēs un 20 sekundēs, otrā bija Kitija Valtere (37:31), bet trešā - Valērija Curikova (38:29).

Jau ziņots, ka Rīgas maratona prestižākajā distancē par Latvijas čempioniem svētdien tika kronēti Aleksandrs Rasčevskis un Amanda Krūmiņa, bet pusmaratonā uzvaras svinēja Dmitrijs Serjogins un Ilona Marhele. Dienu iepriekš notika arī Latvijas čempionāts jūdz skrējienā, kurā ātrākie bija Līga Velvere un Jocis, kurš sasniedza jaunu Latvijas rekordu jūdzes distancē.

Šogad Rīgas maratonā populārākās bija desmit un piecu kilometru distance, kurās reģistrēto dalībnieku skaits sasniedza attiecīgi 4403 un 6205 skrējēju. Kopējais reģistrēto dalībnieku skaits visās distancēs sestdien un svētdien sasniedzis 23 751 dalībnieku, kas ir būtiski vairāk nekā 2022.gadā, kad reģistrējās 17 000 dalībnieku.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada un norisinājās 33.reizi.

2022.gadā "Rimi" Rīgas maratons pulcēja vairāk nekā 17 000 reģistrēto dalībnieku, kamēr maratona distancē uzvaras izcīnīja Etiopijas skrējēji Deribe Robi Melka un Mekurija Arebu Zenebe.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi