Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dreimanei pasaules junioru čempionātā vieglatlētikā piektā vieta septiņcīņā

Latvijas daudzcīņniece Gerda Kerija Dreimane ceturtdien Kolumbijas pilsētā Kali pasaules junioru čempionātā vieglatlētikā ieņēma piekto vietu septiņcīņā.

Ceturtdien tāllēkšanā Dreimane aizlēca 6,22 metrus un bija ceturtā šajā disciplīnā, pakāpjoties uz piekto pozīciju kopvērtējumā.

Šķēpmešanas sacensībās Dreimane pirmajā mēģinājumā šķēpu raidīja 39,54 metru tālumā, otrais mēģinājums netika ieskaitīts, bet trešajā rezultāts tika uzlabots līdz 40,62 metriem, par to nopelnot 679 punktus un septīto vietu 20 atlikušo sportistu konkurencē.

Labāko rezultātu sasniedza brazīliete Stefani Navarru da Silva, kura šķēpu aizmeta 48,06 metru tālumā, par to nopelnot 823 punktus.

Pirms 800 metru skrējiena latviete ar 4989 punktiem saglabāja piekto pozīciju, pirmo vietu ieņemot somietei Sagai Vanninenai, kurai bija 5377 punkti, bet trešo ar 5124 punktiem - vācietei Serinai Rīdelai.

800 metru skrējienā Latvijas vieglatlēte spēcīgāko septiņcīņnieču skrējienā sasniedza rezultātu divas minūtes un 26,91 sekunde, kas deva 732 punktus un bija trešais labākais laiks skrējienā.

Abu skrējienu summā sportiste šajā disciplīnā ierindojās desmitajā vietā.

Septiņu disciplīnu summā Dreimane sakrāja 5721 punktu un ieņēma piekto vietu, par 124 punktiem atpaliekot no bronzas medaļas pozīcijām.

Par uzvarētāju kļuva somiete Saga Vanninena, kura finišēja ar 6084 punktiem.

Uz otro vietu ar 5874 punktiem pakāpās Rīdela, par 29 punktiem apsteidzot tautieti Sandrinu Šprengeli.

Startēja 24 atlētes.

Jau ziņots, ka trešdien Dreimane sacensības sāka ar desmito vietu 100 metru barjersprintā, kurā finišēja 14,20 sekundēs un tika pie 950 punktiem. Augstlēkšanā viņai padevās 1,75 metrus augsts lēciens, kas deva piekto vietu un 916 punktus. Abās disciplīnās viņa laboja personīgos rekordus un summā ieņēma astoto vietu.

Vēlāk lodes grūšanā viņa ar 12,09 metru tālu metienu uzrādīja sesto rezultātu un tika pie 667 punktiem, pakāpdamās pozīciju augstāk. 200 metru sprintā latviete finišēja 25,31, kas ir jauns personīgais rekords un deva 12.vietu, bet summā tas netraucēja pakāpties vēl pozīciju augstāk.

Latviju pasaules U-20 čempionātā pārstāv Agate Caune 3000 un 5000 metru skrējienos, Lāsma Zemīte augstlēkšanā un tāllēkšanā, Gerda Kerija Dreimane septiņcīņā, Vineta Krūmiņa lodes grūšanā un diska mešanā, Sanija Ozoliņa šķēpa mešanā, Invida Mauriņa 800 metru skrējienā, Alisona Diāna Neidere kārtslēkšanā un Aleks Pelcmanis 400 metru barjersprintā. Sportistiem uz Kali līdzi devušies treneri Ainis Raubišķis, Māris Urtāns un Raivis Maķevics.

Meistarsacīkstes norisināsies līdz sestdienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi