Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Grenādas šķēpmetējs Pīterss pārsteidzoši izcīna zelta medaļu

Grenādas šķēpmetējs Andersons Pīterss svētdien Dohā pasaules čempionātā vieglatlētikā pārsteidzoši izcīnīja zelta medaļu, kamēr igaunis Magnuss Kirts tika pie sudraba godalgas.

Karību pārstāvis savā labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 86,89 metru tālumā, kas par gandrīz pusmetru atpaliek no viņa personīgā rekorda.

21 gadu vecais Grenādas sportists ir šī gada Panamerikas spēļu čempions, bet pirms trim gadiem pasaules U-20 čempionātā viņš bija trešais.

Tikmēr sezonas līderis Kirts rīku meta 86,21 metra tālumā, taču pie pēdējā metiena viņš netika. Igaunis piektajā metienā guva traumu un sektoru atstāja uz nestuvēm. Noprotams, ka viņš guvis pleca savainojumu. 

Savukārt pie bronzas godalgas tika aizpērnā gada čempions Johanness Feters no Vācijas, kurš labākajā mēģinājumā sasniedza 85,37 metru atzīmi.

Jau ziņots, ka Latvijas šķēpmetēji Gatis Čakšs un Rolands Štrobinders finālam nekvalificējās.

Sezonas līderis ar 90,61 metru ir Igaunijas rekordists Kirts, bet lietuvietis Edis Matusevičs metis 89,17 metrus, kas viņam dod ceturto vietu. Matusevičs, tāpat kā latvieši, finālā netika.

Tāllēkšanā dāmām pārliecinošu uzvaru svinēja vāciete Malaika Mihambo, kura ar 7,30 metriem uzrādīja sezonas labāko rezultātu. Otrā ar 6,92 metriem bija ukrainiete Marina Beha-Romančuka, bet centimetru tuvāks lēciens bija nigērietei Esei Brumei.

Savukārt 100 metru barjerskrējienā ar jaunu personīgo rekordu - 12,34 sekundēm - uzvarēja amerikāniete Naie Ali. Viņas tautiete Kendra Herisona bija 0,12 sekundes lēnāka un izcīnīja sudrabu, bet vēl sekundes simtdaļu lēnāka bija jamaikiete Daniele Viljamsa.

Tikmēr 1500 metros uzvaras laurus plūca kenijietis Timotijs Čeruijots, kurš pirms diviem gadiem izcīnīto sudrabu nomainīja pret zeltu. Viņš finišēja pēc trim minūtēm un 29,26 sekundēs.

Otrais ar 2,12 sekunžu deficītu bija alžīrietis bija Taufiks Mahlufi, bet trešais ar jaunu Polijas rekordu - trim minūtēm un 31,46 sekundēm - bija Marcins Levandovskis.

Tāpat no vicečempiona par čempionu kļuva Ugandas gargabalnieks Džošua Čeptegei, kurš uzvarēja 10 000 metros, finišēdams pēc 26 minūtēm un 48,36 sekundēm. Otrās vietas ieguvējs Jomifs Kejelča no Etiopijas viņam zaudēja 0,98 sekundes viņam zaudēja , kurš laboja Etiopijas rekordu, bet trešais ar 1,96 sekunžu deficītu bija kenijietis Ronekss Kipruto.

Tikmēr 4x400 metru stafetē dāmām uzvarēja amerikānietes Filisa Frensisa, Sidnija Maklaflina, Dalila Muhamada un Vedelaine Džonatasa, kuras finišēja pēc trim minūtēm un 18,92 sekundēm. Otro vietu ar jaunu valsts rekordu izcīnīja Polija, kuras rezultāts bija trīs minūtes un 21,89 sekundes, bet 0,48 sekundes atpalika Jamaikas kvartets.

Pasaules čempionāts noslēdzās ar 4x400 metru stafeti vīriem, kurā ātrākie bija ASV sportisti Freds Kerlijs, Maikls Čerijs, Vilberts Londons un Rei Bendžamins, finišēdami pēc divām minūtēm un 56,69 sekundēm. Otro vietu izcīnījušie jamaikieši zaudēja 1,21 sekundi, bet trešajā pozīcijā finišējušie beļģi atpalika 2,09 sekundes.

Pasaules čempionātā vieglatlētikā sportisti desmit dienu laikā sadalīja 49 medaļu komplektus.

Latviju meistarsacīkstēs pārstāvēja 12 sportisti, kuri gan ar augstvērtīgiem rezultātiem neizcēlās.

Top komentāri

Plecs
P
Vēlam Kirtam ātri izdziedēties līdz Tokyo!
par godīgu cīņu
p
Pīterss meta šķēpu,bet igaunis rīku(daiktu).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi