Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

IAAF atstāj spēkā Krievijas diskvalifikāciju, apdraudot tās atlētu izredzes piedalīties PČ

Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) paturējusi spēkā Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) diskvalifikāciju, tādējādi apdraudot tās sportistu izredzes piedalīties šoruden gaidāmajā pasaules čempionātā (PČ), vēsta aģentūra AFP.

IAAF sestdien Monako notikušajā padomes sēdē balsojusi par VFLA diskvalifikācijas turpināšanu, tādējādi pagarinot to jau 11.reizi.

Tiesa, Krievijas darbībās esot novērotas pāris pozitīvas iezīmes, tai skaitā 2,8 miljonu eiro maksājums, lai segtu IAAF darba grupas izdevumus, kā arī pieeja Maskavas antidopinga laboratorijai.

Darba grupa gan uzsvērusi, ka to uztrauc runas par krievu treneriem, kuri, būdami diskvalificēti no sporta tieši par antidopinga pārkāpumiem, turpina trenēt sportistus. Tāpat pārdomas veicinājis laikraksta Sunday Times materiāls, kurā minēts, ka VFLA piesegusi augstlēcēju Daņilu Lisenko dopinga noteikumu pārkāpumā.

VFLA par sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem tika diskvalificēta jau 2015.gadā. Šī iemesla dēļ 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs vieglatlētikā startēja tikai viena Krievijas sportiste, kura sacentās zem neitrālā karoga.

Šogad septembra un oktobra mijā Dohā notiks pasaules čempionāts vieglatlētikā, tāpēc šobrīd ir apdraudēta Krievijas vieglatlētu dalība tajā.

Vēl šī gada sākumā Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) ieguva plaša apjoma datus no Maskavas laboratorijas, tomēr arī tas pagaidām nav ļāvis krieviem izsprukt no sankcijām, lai gan vēl rudenī tika atjaunota Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbība, kas izsauca plašu neizpratni sporta sabiedrībā.

Savukārt pērn Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs Krievijas sportisti startēja zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem bija uzraksts Olympic Athlete from Russia jeb Olimpiskais sportists no Krievijas (OAR).

Tiesa, pagājušajā gadā Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atcēla Krievijas diskvalifikāciju, neskatoties uz to, ka divi šīs valsts sportisti Phjončhanā tika pieķerti dopinga lietošanā.

(pievienota 2. - 3. rindkopa)

Top komentāri

Pudelīte
P
Ļoti saprātīgs lēmums!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi