Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Igaunis Erms kļūst par Eiropas čempionu desmitcīņā

Igaunijas sportists Johanness Erms otrdien Romā Eiropas čempionātā vieglatlētikā izcīnīja zelta medaļu desmitcīņā.

Erms bija līderis pirms pēdējās disciplīnas 1500 metru skrējiena, kurā finišēja piektais, taču nosargāja pirmo vietu, summā gūdams 8764 punktus. 

Otrais ar 8635 punktiem bija norvēģis Sanders Skotheims, bet trešo vietu ar 8606 punktiem izcīnīja francūzis Makensons Gletī.

Tikmēr trīssoļlēkšanā ar trešo visu laiku labāko rezultātu pasaulē un jaunu čempionāta rekordu - 18,18 metriem - uzvarēja Spāniju pārstāvošais kubietis Džordans Fortuns. Par viņu tālāk lēkuši tikai pasaules rekordists brits Džonatans Edvardss (18,29 metri) n amerikānis Kristians Teilors (18,21).

Pirms šodienas sacensībām Fortuns dalīja 14.rezultātu pasaulē (17,87).

Sīvā cīņā ar Fortunu otrais bija Portugāli pārstāvošais kubietis Pedro Pičardo, kurš ar 18,04 metriem laboja nacionālo rekordu. Trešā vieta ar 17,38 metriem bija francūzim Tomā Goguā.

Augstlēkšanā uzvaras laurus plūca mājinieku favorīts Džanmarko Tambēri, kurš pārvarēja 2,37 metrus un laboja čempionāta rekordu. Otrā un trešā vieta ukraiņiem Vladislavam Lavskim un Oļeham Doroščukam ar attiecīgi pārlēktiem 2,29 un 2,26 metriem.

Ar jaunu valsts rekordu un zelta medaļu Itālijas līdzjutējus aplaimoja arī Nadja Batokleti, kura 10 000 metru skrējienā uzvarēja ar finišu 30 minūtēs un 51,32 sekundēs. Otro vietu izcīnīja nīderlandiete Diane van Esa, kura finišēja 30 minūtēs un 57,24 sekundēs, bet trešā ar finišu 31 minūtē un 4,77 sekundēs bija Lielbritānijas pārstāve Megana Kīta.

400 metru barjersprintā vīriešiem uzvarēja norvēģis Kaštens Varholms ar finišu 46,98 sekundēs, arī labojot čempionāta rekordu. Nacionālos rekordus laboja itālis Alesandro Sibilio (47,50) un zviedrs Kārls Bengstrēms (47,94), bet 0,19 sekundes aiz labāko trijnieka palika igaunis Rasmuss Megi.

Sievietēm šajā pašā barjerotajā distancē uzvarēja nīderlandiete Femke Bola - arī viņai jauns čempionāta rekords (52,49). Otrā bija francūziete Luīze Maravala (54,23), bet trešo vietu ieņēma uzvarētājas tautiete Kateleina Pētersa (54,37).

200 metru sprintā spraigā cīņā čempiones titulu nosargāja šveiciete Mudžinga Kambundži, kura finišēja 22,49 sekundēs, par sekundes simtdaļu pārspējot Lielbritānijas sprinteri Derilu Neitu. Vēl 0,13 sekundes atpalika personīgo rekordu labojusī francūziete Helēna Parizo.

Eiropas čempionāts Romā norisināsies no 7.līdz 12.jūnijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi