Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ikauniece-Admidiņa: Biju pilnībā gatava startam, kam gatavojos visu gadu

Latvijas daudzcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa bija gatava pasaules čempionāta septiņcīņas sacensībām, kurām gatavojusies visu gadu, taču trauma pārvilka strīpu viņas cerībām uz veiksmīgu startu.

Kā vēstīts, Ikauniece-Admidiņa pirmajā disciplīnā, 100 metru barjerskrējienā, distances gaitā aizķēra piekto barjeru un atlikušo posmu veica ar sāpēs saviebtu seju, finišēdama pēc 13,71 sekundes un krietni atpaliekot no sava šīs sezonas labākā rezultātā, kas ir 13,10 sekundes.

"Pirms starta sajūtas bija ļoti labas. Nekas neliecināja, ka es varētu satraumēties. Man arī nebija bail skriet barjeras. Kritienu sacensības Tallinā jau biju aizmirsusi. Pirms starta mūs izveda uz vietu, kur sportisti gaida skrējienu. Mēs stāvējām īsajās formiņās kādas desmit minūtes. Tur bija liels caurvējš. Pie sevis nodomāju, ka ir diezgan pavēss. Kustējāmies uz vietas, cik varējām, lai neatdzistu. Tad mūs ieveda stadionā, kur bija ļoti silts un saulains. Tas bija viens no maniem labākajiem startiem. Laikam tik ātri es vēl nebiju skrējusi, un muskulis arī to sajuta. Nezinu, konkrēti kādā stadijā ir šī trauma. Pagaidām nav iespēju, bet būtu labi, ja varētu redzēt smalkāk. Es varu pastaigāt, tāpēc domāju, ka tas nav nekas traks. Pēc finiša es sapratu, ka augstlēkšanā vēl varētu piedalīties, bet 200 metros es noteikti nevarētu noskriet ar šādu kāju. Tādēļ treneris uzreiz pateica, ka mēs stājamies ārā," Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) citē Ikaunieci-Admidiņu.

Sportiste bijusi gatava jaunam personīgajam rekordam 100 metru barjerskrējienā un paskriet zem 13 sekundēm.

"Brīdī, kad biju uz vidējām barjerām, sajutu asas sāpes muskulī. Es vairs nevarēju kāpināt tempu. Ir diezgan smagi domāt par to, cik labā formā es esmu. Biju viena no trim līderēm un biju pilnībā gatava šim startam, kam gatavojos visu gadu. Šobrīd vissāpīgākais ir pateikt, ka nestartēšu līdz galam. Man vienmēr vissvarīgākais ir rezultāts. Un tas ir ļoti bēdīgi, ka nevarēšu piedalīties šajā skaistajā stadionā savā mīļākajā disciplīnā, " teica Ikauniece-Admidiņa.

Pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm Ikauniece-Admidiņa nomainījusi savu atspēriena kāju augstlēkšanā.

"Biju gatava lekt robežā no 1,76m līdz 1,80 metriem. Esmu šogad daudz reizes gandrīz pārvarējusi 1,80 metru augstumu, bet vienmēr kāds milimetrs pieskaras. Zinu, ka lodes grūšanā un 200 metros esmu ļoti piestrādājusi un abās disciplīnās būtu bijis jauns personīgais," skaidroja Latvijas sportiste.

Viņai jau pirms olimpiskajām spēlēm bija kājas muskuļa trauma, bet tā tika izārstēta. "Izskatās, ka atkal jāsāk ārstēšanās no jauna," secināja Ikauniece-Admidiņa.

Ikauniece-Admidiņa, kura ir viena no šī brīža Latvijas spilgtākajām sportistēm, pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Pekinā izcīnīja bronzas medaļu, kas bija tikai otrā pasaules čempionātos kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs valsts rekordiste ieņēma ceturto vietu, no goda pjedestāla atpaliekot par 36 punktiem.

Šosezon Ikauniece-Admidiņa, kura aprīlī saņēma Triju Zvaigžņu ordeni, septiņcīņu veikusi tikai vienu reizi, piedaloties prestižajās daudzcīņas sacensībās Austrijas pilsētā Gecisā, kur viņai izdevās labot sev piederošo Latvijas rekordu. Septiņu disciplīnu summā sportiste nopelnīja 6815 punktus, kas deva trešo vietu sacensībās. Iepriekšējo Latvijas rekordu, kas pērn arī tika sasniegts Gecisā, viņa uzlaboja uzreiz par 193 punktiem, bet 2015.gadā viņa Latvijas rekordu laboja pat trīs reizes.

Latvietes maijā Gecisā sasniegtais rezultāts šosezon joprojām ir trešais labākais pasaulē. Līdere ir Riodežaneiro olimpiskā čempione Nafisatu Tiama no Beļģijas, kura Gecisā tika pie 7013 punktiem, kamēr ranga otrajā pozīcijā ar 6836 punktiem atrodas vāciete Karolīne Šēfere, kurai Ikauniece-Admidiņa Gecisā zaudēja 21 punktu.

Zīmīgi, ka pēc Riodežaneiro Olimpiādes sportiste šķīrās no sava ilggadējā trenera Anda Austrupa un pašlaik trenējas pie igauņu speciālista Andreja Nazarova.

Viņa šajā pasaules čempionātā bija plānojusi startēt arī tāllēkšanā, kur sacensības notiks nākamajā nedēļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi