Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kārtslēcējs Ārents pēdējā profesionālajā sezonā mērķē uz trešajām olimpiskajām spēlēm

Latvijas labākais kārtslēcējs Mareks Ārents pašreiz ārstē savainojumu un trenē vairākus sportistus, taču nav atmetis domu pēc rehabilitācijas posma izpildīt Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīvu, sarunā ar aģentūru LETA otrdien pastāstīja sportists.

Janvāra vidū "Kuldīgas Katrīnas kausa" izcīņas laikā Ārents nebija pierastajā vietā kārtslēkšanas sacensību sektorā, bet konsultēja kārtslēkšanas sacensību dalībniekus Marku Aleksandru Harčenko un Juriju Avsiščeru.

"Decembrī dabūju cirkšņa traumu, kas negrib dzīt tik ātri, kā plānots," par atrašanos ārpus kārtslēkšanas sektora saka Ārents. "Droši vien nāksies izlaist visu ziemas sezonu. Varbūt Latvijas čempionātā telpās pamēģināšu startēt, taču tās vairāk ir tādas vēlmes."

Tikmēr vairāk uzmanības var pievērst tam, ar ko kārtslēcējs nodarbojas jau pēdējos četrus - piecus gadus, - trenēšanai. Bez Harčenko un Avsiščera viņa aizbilstamo skaitā ir arī sieva Ildze Bortaščenoka.

"Nākamgad Harčenko vajadzētu kvalificēties Eiropas U-23, bet Avsiščers - uz Eiropas U-20 meistarsacīkstēm," izaugsmes stabiņi jaunajiem sportistiem jau ir sasprausti.

Tikmēr šī visticamāk būs sportista pēdējā sezona profesionālajā sportā. "Ja tikšu uz olimpiskajām spēlēm, tad vēl apdomāšu lēmumu, bet izskatās, ka šī būs mana pēdējā sezona profesionāļa statusā, jo Latvijā tas neatmaksājas," skaidro sportists.

"Iepriekš esmu trenējis arī vienu norvēģu sportistu. Norvēģus var tikai apbrīnot - rezultāti viduvēji, bet finanšu nodrošinājums ir tāds, kāds nav tiem mūsu vieglatlētiem, kuri brauks uz olimpiskajām spēlēm," savu lēmumu pamato Ārents.

Šosezon kārtslēcējs vēl nav startējis, jo pirmajās sacensībās decembrī nevarēja startēt tikko gūtās traumas dēļ, bet rehabilitācijas process ir ieildzis. Lai tiktu uz Tokiju kopā ar citiem olimpiskajiem atlētiem, jāpārvar 5,80 metru augstumā novietota latiņa.

"Pagājušajā vasarā divreiz jau biju tuvu šīs robežas iekarošanai, tā kā neiespējami tas nav, bet sezonas beigās sāka sāpēt Ahilleja cīpsla," bilst atlēts.

Divreiz olimpiskajās spēlēs Ārents jau ir startējis - 2012.gadā Londonā un 2016.gadā Riodežaneiro. Viņa kontā ir arī dalība divos pasaules un trijos Eiropas čempionātos. Sportista personiskais rekords 5,70 metri kritis 2016.gadā sacensībās Čehijā.

Top komentāri

Veiksmi
V
Veiksmi un veselību Marekam!
opis
o
traumas var tikai apaarsteet un uz olimpiadi jaasuuta jaunie sportisti ,lai nsanaak ,ka olimpoades laikaa ,padomaa uzlekt nevar taapec kaa vecaa trauma dod par sevi zinaat
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi