Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kipčoge kļūst par pirmo, kurš maratonu veicis zem divām stundām

Olimpiskais čempions un pasaules rekorda īpašnieks Eliuds Kipčoge no Kenijas sestdien Austrijas galvaspilsētā Vīnē kļuva par pirmo cilvēku vēsturē, kuram izdevies veikt maratona distanci ātrāk nekā divās stundās.

Jau iepriekš ziņots, ka olimpiskais čempions un pasaules rekordists Kipčoge sestdien Vīnē maratona distances finišu centīsies sasniegt pirms divu stundu atzīmes.

Sportists 42,195 kilometrus garo distanci veica vienā stundā 59 minūtēs un 40 sekundēs. Šādu rezultātu viņam palīdzēja sasniegt 41 tempa turētājs.

"Esmu pirmais cilvēks, kurš to paveicis, tāpēc ar šo vēlos iedvesmot daudzus citus, parādot, ka cilvēkam nav limitu," pēc vēsturiskā sasnieguma teica Kipčoge. "Mūsu spēkos ir padarīt šo pasauli skaistu un mierpilnu."

"Priecājos, ka šajā brīdī ar mani kopā bija mana sieva un trīs bērni."

Sportists vienu kilometru vidēji veica divās minūtēs un 50 sekundēs, finišu sasniedzot ar smaidu sejā, mājot saviem atbalstītājiem.

Olimpiskais čempions un pasaules rekordists maratonā Kipčoge reiz jau distanci ir veicis tuvu divu stundu atzīmei, to iespējot 2017.gada maijā Itālijas sacīkšu trasē Moncā. Par pasaules rekordu to nevarēja apstiprināt, jo 34 gadus vecais sportists rezultātu divas stundas un 25 sekundes sasniedza neatļautā veidā - skrienot aiz transportlīdzekļa, kā arī 30 skrējējiem grupā visu laiku nomainot vienam otru. 

Arī šī skrējiena rezultāts netiks uzskatīts par pasaules rekordu. Šāds lēmums sportistam netraucē, jo pērn Berlīnes maratonā viņš pasaules rekordu laboja par veselu minūti (divas stundas viena minūte un 39 sekundes), pārspējot Denisa Kimeto sasniegto laiku.

Sacensību organizatori jau labu laiku iepriekš dažās distances vietās pat uzklāja jaunu segumu. Tāpat distance tika veidota tā, lai sportists līkumos nezaudētu laiku, tādējādi maršrutā bija iekļauti vairāki apļa veida krustojumi.

Top komentāri

kāpēcītis
k
Kurš veica virsū divām stundām? Lasot šos "jaukos" piemērus, es tomēr nolēmu, ka skolā mācīšos cītīgāk, gan dzīvē noderēs...
Diena, ko jūs pārpublicējat?
D
Domādams neizdomāsi tik kļūdainu komentāru! "Zem divām stundām", "cilvēkam nav limitu", "padarīt pasauli skaistu un mierpilnu", "tempa turētājs" u.c.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi