Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Markus Eiropas Jaunatnes vasaras olimpiskajās spēlēs izcīna ceturto vietu diska mešanā

Latvijas diska metējs Raits Markus piektdien Slovākijā Eiropas Jaunatnes vasaras olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensībās izcīnīja ceturto vietu.

Pirmais mēģinājums latvietim netika ieskaitīts, bet otrajā viņš sasniedza 55,38 metru atzīmi, labojot personīgo rekordu ar pusotru kilogramu smagu disku. Nākamajos divos mēģinājumos viņš disku meta 51,20 un 51,75 metru tālumā, bet pēdējie divi metieni netika ieskaitīti.

Uzvaru ar 57,12 metru tālu metienu izcīnīja rumānis Mihajs Damjans Motorca, otro vietu ar 56,65 metriem ieņēma ungārs Dobo Žombors, bet trešais ar 56,59 metriem bija soms Miko Lampinens. Markum līdz bronzas godalgai pietrūka 1,21 metrs.

Sacensībās piedalījās 14 diska metēji.

Septiņcīņā Anna Gabriela Hofmane pēc pirmās sacensību dienas ar 3325 punktiem bija vicelīdere 11 sportistu konkurencē, bet piektdien tāllēkšanā palika bez rezultāta, kā dēļ atkāpās uz priekšpēdējo pozīciju. Piektdien priekšā vēl sacensības šķēpa mešanā un 800 metru skrējienā.

Ceturtdien viņa bija ātrākā 100 metru barjersprintā (14,01 sekunde), uzrādīja dalītu labāko rezultātu augstlēkšanā (1,68 metri), bija otrā lodes grūšanā (13,21 metrs), kā arī ieņēma septīto vietu 200 metru sprintā (26,23 sekundes).

Tikmēr Loreta Bērziņa augstlēkšanā ar pirmajiem lēcieniem pārvarēja 1,60 un 1,65 metrus, bet 1,69 metru augstumā novietota latiņa viņai nebija pa spēkam. Latviete sacensības noslēdza desmitajā vietā.

Peldēšanā Nikolass Deičmans, Maksims Rekstens, Elijs Aleksejevs un Alberts Hmeļevskis priekšsacīkstēs izcīnīja desmito vietu 4x100 metru kombinētajā stafetē, finišēdami četrās minūtēs un 0,36 sekundēs. No 16 dalībniecēm trīs tika diskvalificētas.

Lai iekļūtu finālastoņniekā, latviešiem pietrūka 2,13 sekunžu. Tiesa, viņiem ir otro rezervistu statuss dalībai finālā.

Savukārt džudo Jānis Strazdiņš, kurš startē svara kategorijā virs 100 kilogramiem, no pirmās kārtas bija brīvs, otrajā uzvarēja slovēni Žanu Kostanjšeku, bet apakšgrupas finālā pēc nepilnas minūtes ar "ippon" piekāpās rumānim Dariusam Georgesku. 

Strazdiņam bija iespēja piedalīties gandarījuma turnīrā par bronzu. To viņš sāka no otrās kārtas, kurā pārspēja Moldovas džudistu Jonu Buragu, bet cīņā par vietu bronzas finālā tika atzīts azerbaidžāņa Kanana Nasibova pārākums.

Olimpiāde no 24. līdz 30.jūlijam norisinās Slovākijas pilsētā Banska Bistricā, un no Latvijas tajā piedalās 34 jaunie atlēti, pārstāvot septiņus sporta veidus - badmintonu, džudo, peldēšanu, riteņbraukšanu, tenisu, vieglatlētiku un vingrošanu.

Šajās sacensībās pirmo olimpisko pieredzi guvuši arī vairāki Latvijā tagad labi zināmi olimpieši un sportisti.

Latvijas komandas sastāvs dalībai Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādē:

Toms Sala, Elza Zitāne (abi - badmintons), Kristiana Jurkevica, Emīls Potapovs, Jānis Strazdiņš, Kirils Golubevs, Matīss Zeiļa, Pavels Višņovs, Maksims Bižāns (visi - džudo), Elijs Aleksejevs, Nikolass Deičmans, Alberts Hmeļevskis, Maksims Rekstens (visi - peldēšana), Olivers Jēkabs Skrapcis, Markuss Lagzdiņš, Kaspars Šalme, Beāte Bula, Līva Šlosberga (visi - riteņbraukšana), Beatrise Zeltiņa, Artūrs Žagars (abi - teniss), Anna Gabriela Hofmane, Loreta Bērziņa, Atvars Ernests Paļulis, Raits Markus, Sima Aškinezere, Kristers Kudlis, Austra Ošiņa, Elza Lazdiņa, Karīna Jansena, Nikola Innus, Jānis Stūrītis, Elizabete Kociņa (visi - vieglatlētika), Valērija Ratobiļska, Reinis Žilko (abi - vingrošana).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi