Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Misāns, Velvere un Ārents sāk dalību Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās

Serbijas pilsētā Belgradā šodien sākas Eiropas čempionāts vieglatlētikā telpās, pirmajā dienā uz starta izejot trim Latvijas atlētiem.

Kā pirmais no latviešiem sacensības sāks Elvijs Misāns, kuram no plkst.10.40 paredzēta dalība tāllēkšanas kvalifikācijā. Misāna sezonas labākais rezultāts 7,92 metri ir dalīts septītais labākais starp visiem sacensību dalībniekiem. Lai iekļūtu sestdienas vakarā gaidāmajā finālā, jālec vismaz 7,90 metri vai jāiekļūst starp astoņiem labākajiem sportistiem.

Pēc tam plkst.12.03 sāksies kvalifikācija 800 metros dāmām, jau pirmajā priekšskrējienā uz starta izejot Līgai Velverei. Februāra vidū Velvere laboja sev piederošo Latvijas rekordu telpās, distanci veicot divās minūtēs un 2,18 sekundēs. Tas starp piecām priekšsacīkšu skrējiena dalībniecēm ir trešais labākais rezultāts, bet pusfinālu sasniegs katra skrējiena divas ātrākās dalībnieces un četras nākamās ātrāko laiku sasniedzējas.

Plkst.18 jau vakara sesijā sāksies sacensības kārtslēkšanā vīriem, kur uzreiz notiks fināls, uz starta izejot arī Marekam Ārentam. Latviešu olimpietis šosezon lēcis 5,52 metrus, kas starp 12 pieteiktajiem sacensību dalībniekiem ir pats vājākais rezultāts.

Savukārt plkst.19.20 sāksies trīssoļlēkšanas kvalifikācija, otro reizi uz starta izejot Misānam. Pagājušajā nedēļas nogalē sacensībās Madridē Misāns lēca 16,77 metrus, kas ir viņa atkārtots personiskais rekords, ko Misāns pērn bija sasniedzis āra stadionā. Tas ir trešais labākais rezultāts starp sacensību dalībniekiem un trīspadsmitais tālākais lēciens pasaulē. Priekšā viņam ir trīs diskvalificētās Krievijas pārstāvji un vairāki sportisti no valstīm ārpus Eiropas, bet starp eiropiešiem, kas pašlaik drīkst piedalīties sacensībās, labāki bijuši vienīgi trīs francūži.

Sacensības no Belgradas būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Eiropas čempionāts telpās turpināsies arī sestdien un svētdien, Latviju pārstāvot arī Jānim Vanagam (augstlēkšana) un Sindijai Bukšai (60 metru skrējiens).

Sākotnēji dalībai 400 metru skrējienā tika apstiprināts arī Austris Karpinskis, tomēr viņš slimības dēļ uz Belgradu neaizbrauca.

No šiem sportistiem Eiropas čempionāta normatīvus bija izpildījuši Misāns, Ārents un Velvere, kā arī daudzcīņas sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa, kura gan kontinenta meistarsacīkstēs sacensībās nestartēs. Pirms mēneša notikušajās "Kuldīgas Katrīnas kausa" sacensībās 60 metru distancē Bukšai pietrūka tikai vienas sekundes simtdaļas, lai izpildītu normatīvu, tomēr uz meistarsacīkstēm viņa brauks tik un tā, tāpat kā Vanags.

Šomēnes visi šie vieglatlēti savās disciplīnās kļuva par Latvijas čempioniem telpās.

Pirms diviem gadiem Latvijas delegācija uz Eiropas čempionātu telpās devās 11 sportistu sastāvā. Toreiz netika izcīnīta neviena medaļa, bet labākais rezultāts bija tāllēcējai Aigai Grabustei, kura ierindojās astotajā vietā.

Iepriekšējais Latvijas sportists, kurš Eiropas čempionātā telpās ticis pie kādas no godalgām, ir barjersprinteris Staņislavs Olijars, kurš 2002.gadā kļuva par bronzas laureātu. Tāpat viņš 2000.gadā izcīnīja arī zeltu.

Kopā Latvijas sportisti šajās sacensībās guvuši septiņas medaļas. Trīs reizes 60 metru barjersprintā pirms Olijara triumfēja Igors Kazanovs, turklāt 1996.gadā viņam bija dubultuzvara ar Gunti Pederu. Savukārt 1996.gadā par čempionu trīssoļlēkšanā kļuva Māris Bružiks.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi