Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mūzei ceturtā, Gailumam piektā vieta šķēpmešanā Dimanta līgas finālā

Latvijas sportiste Līna Mūze ceturtdien Cīrihē Dimanta līgas finālā finišēja ceturtā, bet Patriks Gailums - piektais.

Mūze ieņēma ceturto vietu ar 60,35 metrus tālu raidījumu, kas viņai padevās jau pirmajā mēģinājumā.

Nākamie divi mēģinājumi netika ieskaitīti, ceturtajā šķēps lidoja 53,18 metru, piektajā - 58,99 metru tālumā, bet sestais metiens netika ieskaitīts.

Uzvarēja pasaules vicečempione amerikāniete Kara Vingere, kura piektajā mēģinājumā šķēpu raidīja 64,98 metru tālumā, otrā ar 63,72 metriem bija pasaules čempione austrāliete Kelsija Lī bārbere, bet trešā ar 63,56 metriem - pasaules meistarsacīkšu trešās vietas ieguvēja japāniete Haruka Kitaguči.

Aiz Mūzes palika titulētā čehiete Barbora Špotākova (59,08 m) un lietuviete Liveta Jašunaite (57,73 m).

Vīriešu sacensībās Gailums ar pirmajā mēģinājumā sasniegtajiem 80,44 metriem ieņēma piekto vietu.

Otrajā metienā viņa raidītais šķēps lidoja 73,99 metru tālumā, trešajā - 77,21 metru, ceturtajā - 74,04 metrus un sestajā - 76,08 metrus, bet piektais mēģinājums netika ieskaitīts.

Ar 88,44 metriem uzvarēja olimpiskais čempions indietis Nērajs Čopra, otrais ar 86,94 metriem bija Tokijas olimpisko spēļu sudraba medaļnieks čehs Jakubs Vadlejhs, trešais ar 83,73 metriem - vācietis Eiropas čempions Julians Vēbers.

Ceturto vietu ar 82,10 metriem ieņēma amerikānis Kērtiss Tompsons, bet sesto vietu ar 71,96 metriem - portugālis Leandru Ramošs.

Trīssoļlēkšanā uzvaras svinēja Amerikas kontinenta pārstāvji. Vīriešiem finālā no sešiem sportistiem četri bija dzimuši Kubā. Ar personisko rekordu 17,70 metri uzvarēja kubietis Endijs Diass Ernandess. Viņš apsteidza Portugāli pārstāvošo Kubā dzimušo Pedro Pičardo (17,63 m) un tautieti Hordanu Alehandro Diasu Fortunu (17,60 m).

Tikmēr sievietēm pārliecinošu uzvaru izcīnīja venecuēliete Julimara Rohasa, kura vienīgā pārsniedza 15 metru atzīmi, otrajā mēģinājumā aizlecot 15,28 metrus. Otrā ar 14,96 metriem bija ukrainiete Marina Beha-Romančuka, trešās ar 14,85 metriem - jamaikiete Šenika Riketsa.

Augstlēkšanā dubultuzvaru svinēja Ukraina. Ar trešajā mēģinājumā pārvarētiem 2,03 metriem uzvarēja Jaroslava Magučiha, bet otrā ar 1,94 metriem bija Irina Geraščenko, kura pēc diviem neveiksmīgiem mēģinājumiem 1,97 metru augstumā vienu mēģinājumu pārnesa uz divu metru augstumu, to nepārvarot. Magučiha divus metrus izlaida. Trešā ar 1,94 metriem bija austrāliete Nikola Olīzlāgersa.

Diska mešanā ar 67,10 metriem uzvaru svinēja slovēnis Kristjans Čehs, otrais ar 65,70 metriem bija austrietis Lukass Veishaidingers, trešais ar 65,28 metriem - lietuvietis Andrjus Gudžus.

Sievietēm šajā disciplīnā uzvarēja amerikāniete Velerija Olmena, kura disku raidīja 67,77 metru tālumā. Otrā bija titulēta horvātiete Sandra Perkoviča (67,31 m), trešā - portugāliete Liliana Sā (63,34 m).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi