Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Palameika Dimanta līgas uzvarētājas titulu sāk aizstāvēt ar sesto vietu sacensībās ASV

Latvijas vieglatlēte Madara Palameika, kura pērn izcīnīja uzvaru Dimanta līgas kopvērtējumā šķēpmešanā dāmām, titula aizstāvēšanu sāka ar piektdien izcīnītu sesto vietu Dimanta līgas posma sacensībās ASV pilsētā Jūdžinā. Latvijas rekordiste labākajā no mēģinājumiem šķēpu raidīja 62,14 metrus tālu, kas šobrīd ir 13.labākais rezultāts pasaulē šajā sezonā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Tatjana Haladoviča no Baltkrievijas, kura šķēpu raidīja 66,30 metrus tālu, aiz sevis atstājot ķīnieti Šijinu Liu (65,21) un horvātieti Saru Kolaku (64,64), kamēr ceturto vietu ieņēma olimpiskā čempione Barbora Špotākova no Čehijas (63,30).

Palameika par izcīnītu sesto vietu nopelnīja trīs Dimanta līgas kopvērtējuma punktus, kamēr Haladoviča tika pie astoņiem punktiem.

Šajās sacensībās septiņas labākās šķēpraides sasniedza rezultātus, kas bija labāki par šī gada pasaules čempionāta kvalifikācijas normatīvu (61,40), taču Palameika ceļazīmi uz augustā Londonā gaidāmajām planētas meistarsacīkstēm jau nodrošināja pērn kā Dimanta līgas kopvērtējuma uzvarētāja.

Jūdžinā risinās šīs sezonas trešais Dimanta līgas posms, bet šķēpmetējām šīs bija pirmās sacensības. Vēl šosezon šķēpmetējas Dimanta līgas sacīkstēs startēs četros posmos.

LETA jau ziņoja, ka pērn Dimanta līgas noslēdzošajā posmā Briselē Palameika laboja sev piederošo rekordu, šķēpu raidot 66,18 metrus tālu, nodrošinot arī uzvaru Dimanta līgas kopvērtējumā.

Palameika pērn uzvarēja četros no septiņiem Dimanta līgas posmiem - Birmingemā, Rabātā, Lozannā un Briselē. Kopvērtējumā latviete izcīnīja 59 punktus, savu tuvāko sekotāju Ketrīnu Mičelu no Austrālijas apsteidzot par 34 punktiem, bet vēl par diviem punktiem mazāk bija titulētajai Špotākovai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi