Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Čakšs sacensībās kvalifikācijas A grupā pirmajā mēģinājumā šķēpu raidīja 79,94 metru tālumā, grupā ieņēma astoto, bet kopvērtējumā - 21.vietu. Otrais mēģinājums Latvijas šķēpmetējam nebija sekmīgs, bet trešajā viņš rīku raidīja 79,63 metru tālumā

Pamatsacensības PČ Dohā norisināsies bez Latvijas šķēpmetējiem

Latvijas šķēpmetēji Gatis Čakšs un Rolands Štrobinders sestdien Dohā pasaules čempionātā vieglatlētikā pamatsacensībām nekvalificējās.

Čakšs sacensībās kvalifikācijas A grupā pirmajā mēģinājumā šķēpu raidīja 79,94 metru tālumā, grupā ieņēma astoto, bet kopvērtējumā - 21.vietu. Otrais mēģinājums Latvijas šķēpmetējam nebija sekmīgs, bet trešajā viņš rīku raidīja 79,63 metru tālumā.

Štrobinders B grupā šķēpu meta 81,09 metru tālumā, grupā ieņēma desmito vietu, bet kopvērtējumā bija 17.vietā. Labākais šķēpmetējam bija pirmais mēģinājums, otrajā viņš iespēja 80,60 metrus un trešajā - 79,51 metru.

Čakšu par vienu vietu apsteidza Eiropas vicečempions vācietis Andreass Hofmans, kurš "pīķi" raidīja 80,06 metrus. Čakšam kopvērtējumā gadījās laba kompānija, jo tūlīt aiz viņa ierindojās Edis Matusevičs, kurš aizmeta 79,60 metrus, un olimpiskais čempions vācietis Tomass Rēlers, kurš meta 79,23 metrus. Tāpat pamatsacensības garām ies Londonas olimpisko spēļu vicečempionam somam Anti Rūskanenam ar iespētiem 75,05 metriem un 28.vietu, kā arī čeham Vitēžlavam Veselijam, kurš uz starta nemaz neizgāja.

Kvalifikācijas normatīvs šķēpmetējiem bija 84 metri, bet 12.labākais rezultāts bija 82,26 metri, pēdējo laimīgo biļeti izvelkot somam Lasi Eteletalo.

Čakšs šosezon šķēpu bija metis 83,72 metru tālumā, bet Štrobinders sasniedzis 83,15 metrus, kas gada griezumā viņiem deva 23. un 27.vietu. Sezonas līderis ar 90,61 metru ir Igaunijas rekordists Magnuss Kirts, bet lietuvietis Matusevičs metis 89,17 metrus. 

Čakšs ir pasaules čempionāta debitants, bet Štrobinders meistarsacīkstēs piedalījās trešo reizi. Iepriekšējās divās viņš nesasniedza 80 metru atzīmi un nepārvarēja kvalifikāciju.

Tikmēr Serjogins trasē maratona distancē dosies plkst.23.59. Pasaules čempionātu tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Sacensības maratonā notiek pa nakti, taču tās tāpat ir gana svelmainas, jo diennakts tumšajā laikā Dohā termometra stabiņš nenoslīd zem 30 grādiem pēc Celsija, bet gaisa mitrums ir aptuveni 70%.

Serjogins ceļazīmi uz pasaules čempionātu izcīnīja maijā Rīgas maratonā, kur Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) Zelta kvalitātes zīmes sacensībās finišēja desmitajā vietā. Tieši Rīgā viņš sasniedza savu personīgo rekordu - divas stundas 25 minūtes un viena sekunde.

Vīru maratona sacensībām pieteikušies 73 gargabalnieki, no kuriem Serjogina rezultāts ir pārliecinoši vājākais.

Pasaules čempionāts noslēgsies svētdien, kad desmit dienu laikā sportisti būs sadalījuši 49 medaļu komplektus.

Latviju šajās meistarsacīkstēs pārstāv 12 sportisti.

 

Top komentāri

oskars
o
kauns par visiem Latvijas vieglatletiem , bez iznemuma ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi