Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Radeviča: Apzināti neesmu lietojusi aizliegtus medikamentus

Karjeru beigusī Latvijas tāllēcēja Ineta Radeviča apzināti nav lietojusi aizliegtus medikamentus, taču saprot, ka neatļauto vielu atrašana organismā neatbrīvo no atbildības, vēsta viņas ieraksts sociālajā vietnē Instagram

Kā vēstīts, Radevičai, kura tagad pilda Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidentes pienākumus, pēc atkārtotām pārbaudēm konstatētas pozitīvas dopinga analīzes Londonas olimpisko spēļu laikā.

Kā ziņo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU), Radevičas analīzēs atrastas anaboliskā steroīda oksandrolona pēdas.

Radevičai piespriesta pagaidu diskvalifikācija.

"Radusies situācija man ir ārkārtīgi nepatīkama. Es nodarbojos ar vieglatlētiku no agrās bērnības un esmu veltījusi tai sevi visu. Kopš manas sportistes karjeras beigām pagājis jau ilgs laiks, tomēr tā joprojām saglabā svarīgu vietu manā sirdī. Visas savas karjeras laikā, es vienmēr esmu bijusi pret neatļautu vielu lietošanu un stingri iestājos pret neatļautām vielām sportā arī šobrīd, tāpēc notikušais man ir īpaši nepatīkams. Kaut gan apzināti neesmu lietojusi aizliegtus medikamentus, es saprotu, ka tas neatbrīvo mani no atbildības par notikušo, tāpēc pašlaik daru visu, kas manos spēkos, lai sadarbotos ar speciālistiem un visām iesaistītajām pusēm," paziņoja Radeviča.

"Tas, ka jaunie atklājumi analīzēs attiecas uz notikumiem pirms tik daudziem gadiem, šobrīd būtiski apgrūtina iespēju aizstāvēties, jo ne visi tā laika ārstēšanās un medikamentu dokumenti un paraugi ir saglabājušies. Neatkarīgi no visa notikušā un apstākļiem svarīgākais man šobrīd ir ģimene. Pašlaik esmu trešā bērna gaidībās un tagad mana prioritāte ir mana un vēl nedzimušā mazuļa veselība, tāpēc centīšos saglabāt mieru arī šajos apstākļos un ļoti lūdzu jūsu sapratni. Paldies visiem, kas mani ir atbalstījuši un atbalsta," raksta Radeviča.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, LVS plašāku skaidrojumu sniegs nākamās nedēļas sākumā.

Sportistes karjeru Radeviča noslēdza pēc 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, kur viņa palika ceturtā, no bronzas godalgas arī atpaliekot tikai par centimetru, toreiz sasniedzot rezultātu 6,88 metri.

Radevičai pieder Latvijas rekords tāllēkšanā, jo 2010.gadā Barselonā viņa aizlēca 6,92 metrus tālu, tad arī izcīnot Eiropas čempiones titulu.

Pērnā gada sākumā Radeviča pēc konkurentes diskvalifikācijas par aizliegto vielu lietošanu kļuva par 2011.gada pasaules vicečempioni, lai gan sākotnēji viņa bija izcīnījusi bronzu. Viņas tobrīd izcīnītā medaļa kļuva par Latvijai pirmo godalgu neatkarīgas valsts vēsturē pasaules čempionātos.

Kopš 2017.gada marta Radeviča pilda LVS prezidentes pienākumus.

Top komentāri

Apčidrinskis
A
Lielais sports un dopings ir nešķirami. Olimpiskās spēles ir sacensības starp dopinga apkarotājiem un sporta farmakologiem. Sportā dopings saucas "farmakoloģiskais nodrošinājums", kā man pirms daudziem gadiem rakstīja vienā sponsorēšanas pieprasījumā viena sporta federācija. Tā ka nevajag te dzīt zosis!
Krējums Saldais
K
Da vienalga. Visi rij. Daži rietumos rij atļauti, nu tjipa tie visi astmātiķi biatlonisti un ciskudriļļi, citus, kas austrumos, noķer biežāk. Parasta ekonomiskā cīņa pret lētajām krievu zālēm. Toties neviens, kuru sponsorējis kāds rietumu farmakoloģiskais gigants nekur un nekad nav pieķerts :)
tikai mieru
t
Tak lai liek septiņas diskvalifikācijas, protams, tagad jādomā tikai par bērnu. Pēc tam, ja būs vēlēšanās, varēs skaidroties, kas tur bija pirms cik tur gadiem. Te kaut kur pareizi viens pateica, tad jau jārok ārā tas melnais no 36.gada olimpiādes, droši vien bija kaut ko sarijies.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi