Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Radeviča atkāpjas no LVS vadītājas amata un izplata paziņojumu

Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) valde ir apstiprinājusi Inetas Radevičas 2018. gada 27. novembra iesniegumu ar lūgumu atbrīvot no valdes priekšsēdētājas jeb prezidentes amata pienākumu pildīšanas. Turpmāk valdes priekšsēdētāja funkcijas pildīs LVS viceprezidenti Andris Smočs un Jānis Upenieks, kuriem ir tiesības pārstāvēt biedrību atsevišķi, vēsta savienība.

Saskaņā ar Vieglatlētikas integritātes vienības (Athletics Integrity Unit) publiskās informācijas politiku konstatēts fakts, ka 2018. gada 22. novembrī Inetai Radevičai noteikta sportistes darbības pagaidu pārtraukšana, liedzot piedalīties sacensībās, līdz Starptautiskās Olimpiskās komitejas tālākai lietas izskatīšanai. Darbības pagaidu pārtraukšana ir sekas tam, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja veica papildus pārbaudes 2012. gada Londonas Olimpisko spēļu laikā ņemtajām provēm. Radevičas analīzēs atrastas anaboliskā steroīda oksandrolona pēdas.

Sportistes karjeru Radeviča noslēdza pēc 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, kur viņa palika ceturtā, no bronzas godalgas arī atpaliekot tikai par centimetru, toreiz sasniedzot rezultātu 6,88 metri.

Radevičai pieder Latvijas rekords tāllēkšanā, jo 2010.gadā Barselonā viņa aizlēca 6,92 metrus tālu, tad arī izcīnot Eiropas čempiones titulu.

Pērnā gada sākumā Radeviča pēc konkurentes diskvalifikācijas par aizliegto vielu lietošanu kļuva par 2011.gada pasaules vicečempioni, lai gan sākotnēji viņa bija izcīnījusi bronzu. Viņas tobrīd izcīnītā medaļa kļuva par Latvijai pirmo godalgu neatkarīgas valsts vēsturē pasaules čempionātos.

Inetas Radevičas paziņojums

"Cienījamie Latvijas Vieglatlētikas savienības Juridiskie biedri, Latvijas sportisti, treneri un līdzjutēji!

Visa mana darbība Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidentes amatā vienmēr ir bijusi vērsta tikai uz vienu mērķi – palīdzēt stiprināt, attīstīt un popularizēt Latvijas vieglatlētiku, atvieglot dzīvi sportistiem un treneriem. Viņi, neskatoties uz milzu grūtībām, pašaizliedzīgi turpina strādāt – audzina veselīgu paaudzi ar stipru raksturu un nes Latvijas vieglatlētikas vārdu pasaulē. Gandrīz divu gadu laikā, strādājot Latvijas Vieglatlētikas savienībā, man kopā ar savienības valdi un kolēģiem ir izdevies paveikt būtiskus darbus, piesaistīt jaunus atbalstītājus, ieviest bērnu un jauniešu programmas, ko ir svarīgi turpināt.

Ņemot vērā izveidojušos situāciju, lai realizētu iesāktos projektus un nepakļautu Latvijas Vieglatlētikas savienību nekādiem riskiem, es esmu pieņēmusi lēmumu atkāpties no Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidentes amata. Vieglatlētikai es esmu veltījusi visu savu mūžu, man rūp šī sporta veida nākotne Latvijā, kā arī Latvijas Vieglatlētikas savienības darba veiksmīga attīstība sadarbībā ar Eiropas un Pasaules vieglatlētikas organizācijām.

Es atbalstu Fair Play principus un esmu pārliecināta, ka Latvijas Vieglatlētikas savienībai ir jābūt tai institūcijai, kura demonstrē visaugstākos ētikas standartus un vislielāko neiecietību pret aizliegtu vielu lietošanu sportā. Ņemot to vērā, mans pienākums šajā situācijā ir pašai vadīties no šiem ētikas standartiem un atkāpties no savienības prezidentes amata. Neskatoties uz to, ka apzināti neesmu lietojusi aizliegtas vielas, man ir jāuzņemas atbildība par notikušo un attiecīgi jārīkojas. Mans lēmums nav viegls, bet izsvērts un pārdomāts. Es turpināšu būt aktīvs Latvijas sporta sabiedrības loceklis un ceru, ka nākotnē spēšu būt noderīga sportam un palīdzēt Latvijas vieglatlētikai. Paldies ikvienam par kopīgo darbu.

Paldies visiem, kuri mani atbalstīja un atbalsta."

Top komentāri

Zahars
Z
Lielas personības pareizs, drosmīgs un saprotams solis! Piemērs rīcībai, šādos brīžos. Paldies par padarīto, veiksmi citos darbos un pienākumos!
Tims
T
Ļoti cienījama rīcība šādā situācijā!
Veselai
V
strīpai mūsu "politiķu" un amatpersonu te ir ko pamācīties............
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi