Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

SOK atbalsta bargas sankcijas pret Krievijas vieglatlētikas amatpersonām

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atbalsta bargas sankcijas pret tām Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) amatpersonām, kuras piedalījās antidopinga noteikuma pārkāpuma piesegšanā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU) apsūdz VFLA un tās vadību antidopinga noteikumu pārkāpuma piesegšanā. Starp apsūdzētajām personām ir arī VFL prezidents Dmitrijs Šļahtins un izpilddirektors Aleksandrs Parkins.

Atbildot uz jaunāko apsūdzību, Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) Atbilstības pārbaudes komiteja (CRC) aicina piemērot Krievijai četru gadu diskvalifikāciju.

Tikmēr SOK otrdien aicināja Krieviju labprātīgi nodot Maskavas antidopinga laboratorijas datus WADA izmeklētājiem.

"Šī manipulācija ir uzbrukums sporta uzticamībai un aizskaroša rīcība pret visu sporta sabiedrību. SOK atbalstīts bargas sankcijas pret tiem, kuri piedalījušies manipulācijās," teikts SOK paziņojumā.

SOK arī norāda, ka manipulācijās nav iesaistījusies Krievijas Olimpiskā komiteja un tās biedri. 

Jau vasarā mediji ziņoja, ka VFLA palīdzējusi augstlēcējam Daņilam Lisenko izvairīties no diskvalifikācijas par to, ka viņš pērn pirms Eiropas čempionāta nav dopinga uzraugiem ziņojis par savu atrašanās vietu. 22 gadus vecajam Lisenko pērn Eiropas čempionāta priekšvakarā par šo pārkāpumu tika anulēts zem neitrāla karoga startējoša sportista statuss.  

Kopā ar RUSADA veiktā izmeklēšana ilga 15 mēnešus, bet tās pēdējā fāzē no šī gada aprīļa līdz novembrim tika veiktas 22 liecinieku intervijas, pārbaudītas 14 elektronisko sakaru iekārtas, pārbaudīti seši terabaiti ar datiem un no krievu uz angļu valodu tulkoti aptuveni 7000 dokumentu.

Ņemot vērā WADA antidopinga kodeksu, apsūdzības viltošanā un dalībā nelikumīgā shēmā tika izvirzītas Šļahtinam, Parkinam, VFLA valdes loceklim un Maskavas Reģionālās vieglatlētikas federācijas vadītājam Arturam Karamjanam, VFLA administratorei Jeļenai Orlovai, VFLA antidopinga koordinatorei Jeļenai Ikoņņikovai, Lisenko un viņa trenerim Jevgēņijam Zagorulko.

VFLA līdz 12.decembrim ir jāatbild apsūdzībai, lai AIU valde varētu lietu nodot World Athletics Padomei, kas, balstoties uz antidopinga noteikumiem, var lemt par tālākajām sankcijām.

Kā vasarā ziņoja mediji, ja tiktu pierādītā VFLA vaina, Krievijas vieglatlēti var tikt diskvalificēti no 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, tāpat kā viņi nevarēja piedalīties Riodežaneiro Olimpiādē.

World Athletics par sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem diskvalificēja VFLA 2015.gadā un tā vairākkārt pagarinājusi tās sodu.

Jau iepriekš ziņots, ka krievu sportistiem zem sava karoga tika liegts piedalīties pagājušā gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, jo tika uzsvērts, ka Krievijā ir izveidota valsts atbalstīta dopinga lietošanas sistēma.

Top komentāri

hmmm
h
Šī ir Krievijas žanra klasika: vēlas būt pāši pirmie, bet nevis godīgā veidā, bet vis-visādi šmaucoties. Un tad, gadiem ilgi izbauda sastrādātā negatīvās sekas. Tāpēc jau Krievijai kā valstij, sabiedrībai tā sokas: viens solis uz priekšu, trīs atpakaļ. Īsts "Russikij Standart".
Kolba
K
Lai moskovīti rīko paši savas čuru spēles. Balvā zelta lietutiņš no imperatora krāniņa
močiķ
m
Močījam tos lkrievus kā vien varam. Tādu kaifu gūstam
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi