Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sporta organizācijas palīdzēs glābt šķēpmēšanas leģendu Lūsi

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Latvijas Olimpiešu sociālais fonds (LOSF) sniegs atbalstu Latvijas sporta leģendai Jānim Lūsim, kurš cīnās ar smagu slimību, liecina organizāciju paziņojums.

Izcilā Latvijas šķēpmetēja Jāņa Lūša ārstniecības 12 mēnešu periodam nepieciešami medikamenti (13 iepakojumi), kura viena iepakojuma izmaksas ir 7 190,71 eiro, bet kopējās ārstniecības kursa izmaksas ir 93 479,23 eiro. Nacionālais veselības dienests (NVD) paredz kompensāciju 14 228,72 eiro apmērā jeb 1 094,51 eiro par katru iepakojumu. Līdz ar to trūkstošo summu jeb 6 096,20 eiro katru mēnesi nepieciešams nodrošināt papildus.

Jāņa Lūša ģimenes rīcībā šādu līdzekļu nav. Šobrīd ir iegādāts viens iepakojums medikamentu aprīļa mēnesim, ko nodrošināja NVD un Ziedot.lv akcijas Palīdzība Jānim Lūsim saziedotie līdzekļi.

LOK valde uzdevusi LOSF, sākot ar maiju, nodrošināt nepieciešamo ikmēneša līdzmaksājumu medikamentu iegādei. Vienlaikus tiks sagatavota vēstule Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) pārskatīt valsts budžeta piešķīrumu LOK un LOSF, lai nodrošinātu iespēju veikt līdzmaksājumu.

LOK lūgs sniegt finansiālu atbalstu Jāņa Lūša ārstniecībai Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentam Tomasam Baham un Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas (WA) prezidentam Sebastjanam Ko.

Aicinām Latvijas sporta veidu federācijas, sportistus, trenerus un ikvienu iesaistīties palīdzības sniegšanā Jānim Lūsim, ziedojot labdarības organizācijas Ziedot.lv mājaslapā internetā. 

Jānis Lūsis ir trīs Olimpisko spēļu medaļnieks – zelta, sudraba un bronzas.  Desmitkārtējs Latvijas čempions, četrkārtējs Eiropas čempions (1962, 1966, 1969, 1971), divpadsmitkārtējs PSRS čempions un divkārtējs pasaules rekordists — 91,98 m (1968) un 93,80 m (1972) šķēpa mešanā. 1987.gadā WA viņu atzina par visu laiku izcilāko šķēpmetēju pasaulē. 2014.gadā uzņemts WA Slavas zālē par sevišķu ieguldījumu vieglatlētikas sportā.    

 

Top komentāri

VVZ
V
Labi, tas ir Lūsis, bet šādā situācijā ir daudzi Latvijas iedzīvotāji, kuri ir nolemti. Tie, kuri nespēj pavilkt šīs vājprātīgās summas, un kuriem nav 81 gads, bet viņi ir stipri jaunāki.
Edgars
E
Beidzot LOK pamodās!
oskars
o
kada velna pec zalem ir saceltas tadas cenas ? no ka tad vinas taisa ? no dimantiem ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi