Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Toruņā tikai viens skrējiens

Vieglatlēti Līga Velvere un Iļja Petrušenko Eiropas čempionātā telpās nepārvar pirmo kārtu.

Nesasniegts kārotais mērķis palika abiem. Latvijas galvenā cerība Eiropas vieglatlētikas čempionātā (EČ) telpās Polijas pilsētā Toruņā bija 800 metru skrējēja Līga Velvere, kurai pirms diviem gadiem tikai nedaudz pietrūka līdz iekļūšanai finālā. Šoreiz Velvere ar pieticīgu rezultātu 2:06,26 minūtes nepārvarēja priekšsacīkšu barjeru. Eiropas čempionāta debitants Iļja Petrušenko Toruņā vēlējās izpildīt Eiropas U23 čempionāta normatīvu 400 metru skrējienā (47,60). Neērtais pirmais celiņš sportista izredzes uz normatīvu samazināja vēl pirms stāšanās starta. Ar rezultātu 48,46 sekundes Petrušenko bija pēdējais savā priekšskrējienā, un kopumā viņam 46. vieta 49 dalībnieku konkurencē. Velvere tika klasificēta 24. pozīcijā starp 35 skrējējām.

"Jā, biju cerējusi iekļūt pusfinālā," pēc sacensībām telefonsarunā Dienai uz nesasniegto mērķi norādīja Velvere. Un piebilda: "Pietrūka sacensību." Ceturtdien Līga gan bija optimistiski noskaņota. Atgādināja, ka mačos vēl nav skriets, taču pēc sajūtām visam vajagot būt kārtībā, par spīti iepriekš gūtajiem savainojumiem un tikai diviem startiem 2020. gada vasarā. "Pagājušais gads man bija ļoti savāds, sākot jau ar pandēmiju un pavasarī aizkavēšanos treniņnometnē Portugālē. Tur arī guvu savainojumu un radās problēmas ar nokļūšanu mājās. Pēc tam bija citas traumas, un tas šķita kā nebeidzamais stāsts. Divi starti vasarā man gan bija, un tie bija labi, tāpēc domāju, ka arī turpmāk viss būs kārtībā."

Par Eiropas 2019. gada čempionātu vieglatlētikā telpās Glāzgovā Velvere sacīja: "Pirms diviem gadiem es guvu sāpīgu pieredzei, bet šobrīd viss ir kārtībā." Tajā reizē Līga priekšskrējiena pirmajos soļos jau guva kājas traumu, tomēr bija vadībā no sākuma līdz finišam un uzvarēja ar laiku 2:05,37 minūtes. Pusfinālā viņa uz starta stājās pēc pretsāpju injekcijas saņemšanas un vārīgā vieta bija noteipota. Velvere izvēlējās taktiku, skrienot pirmajā pozīcijā, taču pēdējā aplī to neizdevās noturēt, un cīņā par iekļūšanu finālā Līgu finiša taisnē apsteidza ukrainiete Olha Ļahova. Ceturtdien pirms starta Toruņā Līga par taktikas izvēli vēl bija neziņā. "Negribu komentēt, jo vēl neesmu par to domājusi," tāda bija atbilde uz jautājumu, vai atkal tiks mēģināts skriet pirmajā pozīcijā. Glāzgovas taktika gan netika kopēta.

Velvere startēja pirmajā 800 metru priekšskrējienā. Iekļūšanai pusfinālā latiņa augstu nebija pacelta – piecu dalībnieču konkurencē vajadzēja finišēt vismaz trešajai. Pēc pieteikumā uzrādītajiem personiskajiem rekordiem Līgai bija otrs labākais rezultāts (2:01,10). Ātrāk par viņu bija skrējusi tikai britu vidusdistančniece Kīlija Hodžkinsone (1:59,03). Velvere pārsvarā turējās ceturtajā pozīcijā un pēdējā līkumā centās izvirzīties uz kāroto trešo vietu, taču finiša taisnē itāliete Eleonora Vandi izrādījās pārāka. Atpalicība gan bija niecīga. Līga finišēja pēc 2:06,26, Vandi – pēc 2:06,02 sekundēm. Augstākajam līmenim lēnajā skrējienā uzvarēja Hodžkinsone ar pieticīgu rezultātu 2:05,63 minūtes, savukārt zviedriete Lovisa Linda finišēja otrā (2:05,78).

Pēc sacensībām uz jautājumu, vai otrreiz izvēlētos citu taktiku, Līga atbildēja apstiprinoši. "Noteikti. Ja jau es tāpat vēlreiz skrietu, tad iznākums atkal būtu tāds pats." Velvere pieļāva iespēju, ka distancē, kā pirms diviem gadiem, vajadzēja izvēlēties pirmo pozīciju. "Pilnīgi iespējams. Ja skrējiens būtu ātrāks, tad arī rezultāts būtu pilnīgi cits. Gatavība man tiešām šķita laba, taču treniņos uzrādītie rezultāti ir viena lieta, bet sacensības ir pilnīgi kas cits. Aizbraukt uz Eiropas čempionātu un skriet pirmo reizi – tas ir kā būt baltai lapai." Velvere tagad plāno doties uz pavasara treniņnometni, bet galamērķis vēl neesot nosprausts. "Centīšos kaut kur aizbraukt, bet pagaidām vēl nav zināms, uz kurieni."

Svētdien 800 metru finālskrējienā uzvarēja Hodžkinsone ar rezultātu 2:03,88 sekundes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi