Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Abiem Latvijas pludmales volejbola pāriem neveiksmīga izloze pirms olimpiskā izslēgšanas turnīra

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs sestdien pēdējā Tokijas olimpisko spēļu apakšgrupas cīņā ar rezultātu 0-2 (18:21, 16:21) piekāpās meksikāņiem Hosue Gastonam un Hosē Rubio. Kļuvuši zināmi abu Latvijas duetu pretinieki astotdaļfinālā un tur izloze bijusi neveiksmīga.

Gan Pļaviņš un Točs, gan Latvijas dāmu sportistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka savās grupās guva otrās vietas un izloze noteica, ka viņiem astotdaļfinālā stāsies līdz šim nezaudējuši pāri. Graudiņa un Kravčenoka astotdaļfinālā tiksies ar spēcīgajām sportistēm no Krievijas olimpiskās komandas Nadeždu Makroguzovu un Svetlanu Holominu, bet Pļaviņam un Točam pretim stāsies brazīlieši Evandru Gonsalvess un Brunu Šmits.

Pļaviņa un Toča noslēdzošais apakšgrupas mačs sākās ļoti līdzīgā cīņā un ritēja punkts punktā, pirmoreiz mūsējiem vairāku punktu pārsvaru panākot jau seta vidusdaļā, kad no 7:7 rezultāts kļuva 10:7. Uzreiz gan divus punktus pretinieki atguva un pēc Rubio bloka arī panāca 11:11, bet, pieļaujot divas kļūdas pēc kārtas, Latvijas sportisti jau nokļuva iedzinējos ar 14:15, kas lika pieprasīt pusminūtes pārtraukumu. Turklāt spēles gaita neizmainījās arī pēc tā un zaudēja vēl nākamos trīs punktus. Tagad jau vairākus labus blokus uzlika Točs un, mūsējiem esot iedzinējos ar 18:19, pārtraukumu pieprasīja jau pretinieki. Tomēr pirmais sets netika izglābts un ciesta neveiksme ar 18:21.


Ja mača sākumā meksikāņi servēja uz Mārtiņu Pļaviņu, pirmā seta vidū pārgāja uz Toču, kurš uzņemšanā regulāri kļūdījās, un tas turpinājās arī otrā seta ievadā, latviešiem zaudējot pirmos divu punktus. Uzvarēts video izaicinājums un divi Toča bloki ļāva Latvijai pirmoreiz otrajā setā pārņemt vadību ar 7:6. Tomēr šo izrāvienu izmantot neizdevās un brīdi vēlāk rezultāts atkal bija 7:10. Vēl viens veiksmīgu epizožu uzliesmojums mūsējiem ļāva pietuvoties līdz 13:14, bet pēc tam Latvijas sportisti paši atkal pieļāva kļūdu un ieķerties duelī tā arī nespēja.

Latvijas sportisti apakšgrupu turnīru noslēdza ar diviem panākumiem trijos mačos un kopvērtējumā palika otrajā vietā. Grupas pēdējā duelī uzreiz pēc šī mača olimpiskie atlēti no Krievijas Vjačeslavs Krasiļņikovs un Oļegs Stojanovskis ar 2-1 (19:21, 21:13, 15:8) salauza čehu Ondržeja Perušiča un Davida Šveinera pretestību.


Līdz ar to mūsējiem kopvērtējumā ir divas uzvaras trijās spēlēs, bet tāpat divas uzvaras bija arī Krasiļņikovam un Stojanovskim. Savukārt Meksikas un Čehijas dueti tika pie viena panākuma. Pirmie noslēgumā bija olimpiskie atlēti no Krievijas, otrie latvieši un trešie meksikāņi. Pļaviņa un Toča astotdaļfināla mačs pret līdz šim nezaudējušajiem brazīliešiem notiks pirmdien plkst. 7:00 pēc Latvijas laika.

Iepriekš sestdien otro vietu trijās spēlēs guva Kravčenoka un Graudiņa, izcīnot otro vietu savā apakšgrupā. Kaut bija liela iespēja, ka viņām astotdaļfinālā vajadzēs spēlēt ar citas grupas otrās vietas ieguvējām, beigās Latvijas sportistēm pretim tika ielozētas atlētes, kas uzvarēja savā grupā. Šī cīņa plānota svētdien plkst. 8:00 pēc Latvijas laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi