Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Arī Pļaviņš un Fokerots uzvar trīs spēlēs apakšgrupā

Rakstura paraugdemonstrējums Mārtiņa Pļaviņa un Kristiana Fokerota izpildījumā nodrošināja nevainojamu bilanci Eiropas čempionāta finālturnīrā arī Latvijas vīriešu pludmales volejbola komandai, kas, iekļuvuši sacensībās kā rezervisti, uzvarēja pirmajās trīs spēlēs Ārnhemā un droši kvalificējās izslēgšanas turnīram.

Cīņa par vietu izslēgšanas turnīrā H grupā beidzās jau turnīra pirmajā dienā, kad tieši pret latviešiem savainojuma dēļ nācās izstāties Vācijas pludmales volejbolistiem, kuri mājup devās ar trīs tehniskajiem zaudējumiem. Intriga palika cīņā par uzvaru grupā, lai izslēgšanas turnīru varētu sākt uzreiz no otrās kārtas jeb astotdaļfināla. Pļaviņš un Fokerots ceturtdien smagnēji iesāka spēli pret nomināli spēcīgākajiem pretiniekiem Timo Hammarbergu un Filipu Valleru, taču pēc zaudēta pirmā seta atspēlējās un pēc atspēlētas mačbumbas panāca izšķirošo setu. Tajā Latvijas duets vispirms izsēja divu punktu pārsvaru, taču ar beigās uzvarētām trim izspēlēm pēc kārtas nopelnīja savu otro panākumu turnīrā (15:19, 21:13, 19:17).

Snieguma šūpolēs aizritēja arī pēdējā spēle, kurā pret šveiciešiem Marko Kratigeru un Floriānu Brēru neveiksmīga galotne maksāja pirmo setu un atstāja iespaidu arī uz otrā sākumu. Trīs punktu deficītu gan izdevās atspēlēt un gana pārliecinoši uzvarēt trīs setos (19:21, 21:19, 15:12) Visās trīs grupu turnīra spēlēs iepriekš uzvarēja arī divkārtējās Eiropas čempiones Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, kuras piektdien pulksten 14.30 astotdaļfinālā spēlēs pret leģendāro vācieti Lauru Ludvigu un viņas pārinieci Luisu Lipmani. Konkurentes kārtu iepriekš ar 21:16, 21:19 pārspēja latviešu apakšgrupas pretinieces – mājinieces Brehtu Pīrsmu un Vīsu Bekhuisu. Pļaviņa/Fokerota nākamie pretinieki kļūs zināmi pēc sešpadsmitdaļfināla spēlēm piektdienas rītā.

Bīčvolejbols

Eiropas čempionāts Nīderlandē

Vīrieši. H grupa: Pļaviņš/Fokerots (Latvija) – Hammarbergs/Vallers (Austrija) 15:21, 21:13, 19:17; Pļaviņš/ Fokerots – Kratigers/Brērs (Šveice) 19:21, 21:19, 15:12.

Tabula: 1. Pļaviņš/Fokerots 3-0 (6:2), 2. Hammarbergs/Vallers 2-1 (5:2), 3. Kratigers/Brērs 1-2 (4:3), 4. Pfrečners/ Vinters (Vācija) 0-3 (0:6)

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi