Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Atspēlējas un finālu sāk ar uzvaru Daugavpilī

Neierasti ilgā pauze pirms Latvijas volejbola čempionāta finālsērijas sākuma veidoja savdabīgu neprognozējamības un nestabilitātes fonu abām zelta pretendentēm.

Ar šo pārbaudījumu mazliet labāk tika galā Jēkabpils Lūšu komanda, kas Daugavpilī atspēlēja ne tikai seta deficītu, bet arī piecu punktu starpību izšķirošajā setā, lai ar 3-2 pārspētu pērno čempionu Ezerzeme/ DU. Sērija līdz trim uzvarām turpināsies sestdien un svētdien, tiešraide LTV7. 

Latvijas čempionāta finālisti kļuva zināmi jau pagājušā mēneša beigās, kad Ezerzeme/DU arī otrajā pusfinālā ar 3-0 sakāva VK Piejūra/ MSĢ komandu, bet Jēkabpils Lūši sērijas izšķirošajā spēlē ar 3-1 apspēlēja RTU Robežsardze/Jūrmala. Tiesa, cīņu par godalgām nācās atlikt par vairākām nedēļām, jo no 5. līdz 7. aprīlim Daugavpilī notika Eiropas U20 čempionāta kvalifikācijas turnīrs. Tajā Jēkabpils kluba trenera Mārča Obrumana vadītā komanda pārspēja Slovākijas, Horvātijas un Vācijas vienaudžus un pēc 20 gadu pārtraukuma kvalificējās šīs vecuma grupas finālturnīram. Obrumana vadībā šī gadagājuma puiši elitē iekļuvuši jau otro reizi, jo iepriekš to paveica arī U17 vecuma grupā. 

"Pirms finālsērijas teicu, ka kādu laiku komandu neesmu redzējis. Citi to varbūt uztvēra kā attaisnošanos, bet gatavošanās nebija, kā ierasts," treneris Obrumans neslēpa, ka papildu pienākumi pirms finālsērijas atstāja savu iespaidu. "Nenospēlējām labi, bet ar to šoreiz pietika uzvarai. Finālā katra uzvara ir svarīga, un tad man ir vienalga, kāda uzvara tā ir," Latvijas Volejbola federācija citē Obrumanu.

Mazliet haotiskā un kļūdām bagātā spēlē Lūši veica pirmo izrāvienu, tomēr nākamajos divos setos pārāki bija Daugavpils volejbolisti, kuri trešajā setā vadību no rokām neizlaida ne reizi. Turpinājumā cīņas raksturs gan mainījās, bet izšķirošajā setā Ezerzeme/DU nenosargāja tā sākumā iegūtu piecu punktu pārsvaru. "Piektā seta pavērsieni varbūt vairos mūsu spēlētāju pārliecību par saviem spēkiem. Izšķirošajā brīdī izpaudās komandas līderu pieredze un aukstasinība," Obrumans norādīja, ka sērijas turpinājumā abu komandu sniegumā jābūt lielākai stabilitātei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi