Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Daugavpils un Jelgavas volejbola klubi šosezon neturpinās sacensības meistarlīgā

Latvijas volejbola komandas Biolars/Jelgava un Daugavpils Universitāte/Ezerzeme (DU/Ezerzeme) šosezon neturpinās sacensības Credit24 meistarlīgā, ceturtdien vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

"Biolars"/"Jelgava" un DU/"Ezerzeme" klubi pieņēmuši lēmumu šosezon sacensības Baltijas mērogā neturpināt Covid-19 ierobežojumu dēļ.

DU/"Ezerzeme" šobrīd Covid-19 epidēmijas dēļ ir izspēlējusi sešas no 18 plānotajām "Credit24" meistarlīgas spēlēm. Vispirms mačus aizvadīt liedza Daugavpilī noteiktie Covid-19 ierobežojumi, pēc tam ierobežojumi, kas tika piemēroti visā Latvijā.

Kā noteikusi Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB), valstu nacionālajiem čempionātiem jābeidzas līdz 18.aprīlim. Tas nozīmē, ka līdz šim datumam daugavpiliešiem būtu jānospēlē atlikušās 12 spēles Baltijas valstu līgā, iespējamās "play-off" cīņas un Latvijas čempionāta mači.

"Kad noteica ierobežojumus Daugavpilī, varējām, protams, spēles aizvadīt, piemēram, Jēkabpilī, taču gribējām to darīt savā pilsētā savu līdzjutēju priekšā," stāsta DU/"Ezerzeme" galvenais treneris Guntis Atars. "Tagad aizvadīt visas paredzētās spēles laikā puišiem, kuri nav pieraduši spēlēt tik saspringtā režīmā, būtu kā NBA režīms basketbolā."

"Turklāt mums uz ārvalstīm braukt un pēc tam pašizolācijā atrasties var tikai seši volejbolisti. Pārējiem būtu jāiet prom no darba. Tas padara neiespējamu došanos uz Igauniju un Lietuvu, bet citu valstu komandas tādā gadījumā ne visai labprāt grib braukt pie mums," piebilst Atars, kurš kopā ar Latvijas izlasi septembrī iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā. "Šajā gadījumā mūsu klubam būtu jānodrošina Covid-19 testi viesu komandām, kas vienā no laboratorijām maksā 53 eiro cilvēkam. Ar tādiem izdevumiem šā gada budžetā neesam rēķinājušies."

Latvijas čempionātā komanda ir gatava piedalīties, jo te nav nepieciešama pašizolācija pēc spēlēm. Šobrīd daugavpilieši gatavojas Latvijas čempionātam.

Līdzīga situācija ir VK "Biolars"/"Jelgava" klubā, kur vairāki volejbolisti iztiku pelna ārpus volejbola.

"Galvenais izstāšanās iemesls ir tas, ka Covid-19 ierobežojumu dēļ ilgu laiku neesam trenējušies. Negribas riskēt ar puišu veselību, jo tādā kondīcijā ļoti ātri var dabūt traumas," skaidro "Biolars"/"Jelgava" menedžeris Andrejs Jamrovskis. "Turklāt, dodoties uz ārzemēm, mums būtu jāievēro pašizolācija, kas ne visiem strādājošiem ir iespējama."

"Galīgi punktu startam šīs sezonas "Credit24" meistarlīgā pielika pienākums apmaksāt viesu komandām Covid-19 testus, kas ir apmēram tūkstotis eiro par spēli. Mums atlikušas sešas mājas spēles, un tādas naudas mūsu budžetā nav," izšķirošo iemeslu min Jamrovskis, apstiprinot, ka volejbolisti ir gatavi atsākt treniņus un Latvijas čempionātā komanda spēlēs.

"Centāmies mūsu komandas atstāt pilnā sastāvā "Credit24" meistarlīgā. Sasaucām Baltijas līgas žūriju kopā ar Jelgavas un Daugavpils klubu pārstāvjiem, kurā visi kopā mēģinājām saprast, kā mēs to varētu paveikt. Diemžēl, saprotot visus variantus, kopīgi nonācām pie šāda lēmuma. LVF bija gatavi segt daļu izmaksu par Covid-19 testiem, bet ar to diemžēl nepietika. Saprotu komandas, jo sezonas sākumā tās pieteicās uz dalību līgā ar paredzamiem tēriņiem, ņemot vērā iepriekšējo gadu izdevumus," situāciju komentē LVF ģenerālsekretāre Gunta Aizporiete.

Tikmēr par nedēļu uz nākamās nedēļas nogali drošības iemeslu dēļ pārceltas arī "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" un "Jēkabpils Lūši" ieplānotās cīņas savā laukumā ar Igaunijas grandiem Tartu "Bigbank" un "Saaremaa".

Līgas vadībā ar 32 punktiem 13 cīņās ir "Saaremaa". 24 punkti 14 mačos un ceturtā vieta ir Jēkabpils "Lūšiem", bet vēl par punktu mazāk 12 spēlēs ir "RTU Robežsardze"/"Jūrmala". Sestā ir latviešu pārstāvētā "Parnu" ar 14 spēlēs sakrātajiem 19 punktiem. "Biolars"/"Jelgava" desmit mačos ir tikusi pie pieciem punktiem un ieņem astoto vietu, bet "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" izcīnījusi divus punktus sešās spēlēs un ierindojas pirmspēdējā devītajā vietā.

Vīriešu konkurencē šogad "Credit24" Meistarlīgā piedalās desmit komandas - piecas no Igaunijas (Tartu "Bigbank", "Parnu", "Saaremaa", Tallinas "Selver" un "TalTech"), četras no Latvijas ("Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme", "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", Jēkabpils "Lūši" un "Biolars"/"Jelgava"), un dalībnieku vidū atkal ir Lietuvas pārstāvji - Klaipēdas "Amber Volley".

Pērn marta beigās turnīra rīkotāji Covid-19 izplatības dēļ pieņēma lēmumu neizspēlēt "Final four" turnīru, kā rezultātā čempioni netika kronēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi