Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Gogols pēc uzvaras Austrijā: svarīgākais, ka spēlētāju acīs bija uguns

Latvijas vīriešu volejbola izlases panākumā pret Austriju galvenais faktors esot bijusi spēlētāju vēlme uzvarēt, uzskata komandas galvenais treneris Mihals Gogols.

Jau ziņots, ka trešdien Latvijas volejbolisti ar uzvaru sāka 2023.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas ciklu, viesos ar 3-1 (25:19, 21:25, 25:22, 25:23) pieveicot Austriju.

"Pirmajā setā sākām spēlēt labāk pēc diskusijām ar tiesnesi. Zinājām, ko darīs austriešu cēlājs Aleksandrs Tušs, un mūsu bloks, kaut arī bez tieši gūtiem punktiem, strādāja labi. Spējām gūt punktus uzbrukumā un gudri servējām, jo spēlē kļūdījāmies vien desmit reizes, taču vissvarīgākais bija tas, ka spēlētāju acīs bija uguns," pēc mača norādīja Gogols. "Ozoliņš bija īsts kapteinis un līderis laukumā, palīdzēja komandai svarīgos brīžos, un viņu atbalstīja pārējie spēlētāji, taču uzvaru izcīnīja komanda. Trešajā setā nostrādāja mūsu stratēģija, labi cīnoties blokā, un trešais sets bija izšķirīgais, jo ceturtajā Austrija jau bija iedzinējos no paša sākuma. Protams, nedaudz palīdzējām viņiem ar savām kļūdām, taču turpinājām sekot savai taktikai, un tā nostrādāja."

“Mēs paredzējām, kā austrieši spēlēs, un izlēmām daudz neriskēt servēs, bet cīnīties blokā. Stratēģija attaisnojās," piebilda treneris.

Ar 21 punktu Latvijas izlases rindās rezultatīvākais bija Atvars Ozoliņš, 16 punktus guva Hermans Egleskalns un 12 punktus pievienoja Romāns Saušs, kurš ceturtā seta galotnē svarīgā brīdī atzīmējās ar "eisu". Trīs punktus blokā guva Toms Švans.

Pretiniekiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Niklass Kronthalers.

Latvijas izlase B grupā spēlē kopā ar Austrijas un Somijas valstsvienībām. Pret somiem spēli savā laukumā Latvijas izlase aizvadīs 6.augustā, bet viesos spēlēs 17.augustā. Kvalifikācijas turnīrs tiks pabeigts 21.augustā ar spēli savā laukumā pret Austriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi