Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Graudiņa/Kravčenoka līdz minimumam samazina izredzes iekļūt EČ izslēgšanas turnīrā

Latvijas vadošais dāmu pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka trešdien zaudēja savā otrajā Nīderlandē notiekošā Eiropas čempionāta spēlē, līdz minimumam samazinot savas izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Latvijas volejbolistes, kuras turnīrā izliktas ar 17.numuru, D apakšgrupas otrajā spēlē Utrehtā ar 1-2 (21:23, 21:18, 8:15) piekāpās ar ceturto numuru izliktajām vācietēm Viktorijai Bīnekai un Izabelai Šneiderei.

Cīņa starp abiem duetiem iesākās līdzvērtīgi, bet, tuvojoties tehniskajam pārtraukumam, vācietes pārņēma iniciatīvu un atpūtā devās jau ar trīs punktu vadību (12:9). Pēc tam pretinieces ieguva arī sešu punktu pārsvaru, taču Kravčenoka/Graudiņa spēja lauzt cīņas gaitu un panākt 20:20. Tiesa, galotnē Bīneka/Šneidere bija pārākas, triumfējot setā ar 23:21.

Arī otrais sets iesākās līdzīgi, ar viena punkta pārsvaru tehniskajā pārtraukumā dodoties Vācijas duetam (11:10). Arī šajā setā galotne bija spraiga, tomēr Latvijas sportistes šoreiz nospēlēja veiksmīgāk, gūstot trīs punktus pēc kārtas un uzvarot ar 21:18.

Līdz ar to uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešams izšķirošais - trešais - sets. Šoreiz jau no paša sākuma vācietes ieguva dažu punktu pārsvaru, Bīnekai/Šneiderei gūstot drošu panākumu ar 15:8.

Pēc tam vēlāk trešdien plkst.18.30 Kravčenoka/Graudiņa aizvadīs apakšgrupu turnīra noslēdzošo maču, kad mērosies spēkiem ar nīderlandietēm Sofiju van Gestelu un Marlozu Veselinku, kuras turnīrā ir izliktas ar 29.numuru un kuras divos mačos tikušas pie viena panākuma. Lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā, Latvijas volejbolistēm jātiek pie pārliecinoša uzvaras divos setos.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka otrdien Latvijas sportistes ar 0-2 (18:21, 11:21) zaudēja somietēm Taru Lahti-Liukonenai un Anīnai Parkinenai, kurām turnīrā ir 13.numurs.

Eiropas čempionātā katras apakšgrupas uzvarētājas uzreiz tiks astotdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējas izslēgšanas spēles sāks no pirmās kārtas, kamēr katras grupas vājākajai komandai dalība turnīrā noslēgsies.

Vēlāk trešdien otro spēli vīriešu turnīrā aizvadīs ar 11.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kuri tiksies ar sacensību 27.numuru Vāclavu Berčīku un Janu Dumeku no Čehijas. Priekšsacīkstes viņi noslēgs ceturtdien ar cīņu pret Krievijas volejbolistiem Igoru Veļičko un Oļegu Stojanovski, kuri izlikti ar sesto numuru.

F grupas pirmajā mačā Pļaviņš/Točs ar 2-0 (21:13, 21:15) uzvarēja Hendriku Nikolaju Molu un Matiāsu Berntsenu no Norvēģijas, kuri izlikti ar 22.numuru.

Otrdien vietu izslēgšanas turnīrā jau nodrošināja Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs, kuri guvuši uzvaras pirmajās divās spēlēs.

Izslēgšanas turnīrs sāksies piektdien.

Pērn Eiropas čempionāts norisinājās Jūrmalā, Majoru pludmalē, kur uzvarēja itāļi Daniele Lupo un Paolo Nikolai, kamēr Šmēdiņš un Samoilovs palika otrie. Viņi par Eiropas čempioniem kļuva 2015.gadā Austrijā, bet 2013. un 2014.gadā kaklā arī kāra Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Tāpat Pļaviņš un Šmēdiņš 2010.gadā tika pie Vecā kontinenta bronzas medaļām.

Savukārt Graudiņa/Kravčenoka pērn Eiropas čempionātā savās mājās tika līdz ceturtdaļfinālam. Savukārt 2009.gadā par kontinenta čempionēm kļuva Inguna Minusa un Inese Jursone.

Šmēdiņš/Samoilovs šonedēļ pasaules pludmales volejbola rangā, kas tika publicēts pirmdien, ieņem ceturto vietu, kamēr Pļaviņš/Točs ir sestajā pozīcijā.

Šosezon abi Latvijas dueti ir uzvarējuši pa vienam Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīram. Pļaviņam/Točam tas izdevās sezonas sākumā janvārī Hāgā, bet Šmēdiņš/Samoilovs to paveica pirms nepilnām divām nedēļām Portugāles pilsētā Ešpiņu.

Tāpat Pļaviņš/Točs februārī bija trešie trīs zvaigžņu turnīrā Irānā, bet Šmēdiņš/Samoilovs šosezon uz Pasaules kausa tūres turnīru goda pjedestāliem kāpuši jau trīs reizes. Martā viņi bija trešie piecu zvaigžņu turnīrā ASV pilsētā Fortloderdeilā, kā arī jūlija sākumā izcīnīja trešo vietu četru zvaigžņu turnīrā Polijas galvaspilsētā Varšavā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi