Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kēls: Atšķirība starp Latvijas un Igaunijas volejbola izlasēm bija spēles līmenī

Nākamā gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē starp Latvijas un Igaunijas vīriešu volejbola izlasēm bija spēles līmenī, uzskata Latvijas valstsvienības galvenais treneris Avo Kēls.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas izlase svētdien Arēnā Rīga savā otrajā atlases cikla spēlē ar 1-3 (22:25, 17:25, 25:22, 19:25) kapitulēja Igaunijas izlasei, līdz minimumam samazinot savas izredzes kvalificēties finālturnīram.

"Šī jau bija spēle. Jā, mēs zaudējām, bet esmu gana apmierināts, ka mums nebija tāda sindromā kā Izraēlā spēles trešajā setā. Mums bija mazāk kļūdu, kamēr igauņiem - vairāk, tomēr atšķirība bija spēles līmenī. Laukumā tikās vienlīdzīgas komandas. Igauņi uzvarēja Eiropas Zelta līgā, kamēr mēs spēlējām finālčetriniekā līmeni zemākajā Sudraba līgā," pēc mača preses konferencē teica Kēls.

Igaunijas speciālists, kurš trenē Latviju, pauda, ka svētdienas pretinieku individuālā meistarība bija nedaudz lielāka. "Tā nu tas ir. Šajā spēlē viņi ļoti labi cīnījās uzbrukumā, pārvarot mūsu bloku."

Jau ziņots, ka Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikāciju trešdien sāka ar 0-3 (23:25, 27:29, 13:25) viesos negaidīti pārliecinoši zaudējot Izraēlai.

"Pirms spēles par Izraēlu mūsu komandu uzskatīju par favorītiem, lai gan kopumā esam vienlīdzīgas vienības. Mums pirmajā un otrajā setā pret viņiem bija iespējas gūt punktus, bet izsitām bumbas autā," atzina Kēls.

"Astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados pret Latviju igauņiem nebija nekādu variantu. Savukārt divtūkstošo gadu sākumā Igaunijai izdevās Latviju uzvarēt. Ar to laiku līmenis sāka izlīdzināties izlašu un klubu līmenī," teica Kēls, piebilstot, ka Latvijas valstsvienība var progresēt.

Latvijas valstsvienība plāno atkal kopā sanākt pēc Ziemassvētkiem, bet janvāra sākumā plānotas atlikušās divas Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles.

"Ar divām uzvarām varam kvalificēties finālturnīram, bet tad jāraugās, kādi rezultāti būs citās grupās. Gan pret Igauniju, gan pret Izraēlu mums ir jāiegūst maksimāli iespējamie punkti," optimismu saglabāja Kēls.

Lai Latvija pēc 24 gadu pārtraukuma kvalificētos Eiropas čempionāta finālturnīram, grupā jāuzvar vai jābūt starp piecām labākajām otro vietu ieņēmušajām komandām no septiņām.

Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlasē pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Jau ziņots, ka Latvijas volejbola izlase jūnijā izcīnīja trešo vietu Eiropas Sudraba līgas turnīrā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi