Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Latvijas pludmales volejbolistes Parīzes olimpisko spēļu kvalifikāciju sāk ar zaudējumu

Latvijas pludmales volejbolistes Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa un Anija Ozoliņa/Anete Namiķe ceturtdien Eiropas Volejbola federācijas (CEV) 2024.gada Nāciju kausu jeb Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē piekāpās Lietuvai ar 0-2.

Latvijas un Lietuvas cīņas pirmajā mačā Ozoliņa/Skrastiņa ar 0-2 (14:21, 15:21) piekāpās lietuvietēm Gerdai un Rugilei Rudzinskaitēm.

Otrajā spēlē Ozoliņa/Namiķe ar 0-2 (12:21, 15:21) zaudēja Ievai Dumbauskaitei/Ievai Vasiļauskaitei, Lietuvai nodrošinot panākumu duelī.

Dienas otrajā cīņā latvietes spēkosies ar Ukrainu. Ozoliņa/Skrastiņa plkst.19.20 cīnīsies ar ukrainietēm Innu Mahno/Dianu Luņinu, bet plkst.20.10 Ozoliņa/Nimiķe aizvadīs maču ar ukrainietēm Marinu Hladunu/Tetjanu Lazarenko.

D grupas pirmajā spēlē ceturtdien ukrainietes ar 2-0 pārspēja Lietuvas pludmales volejbolistes, divos setos uzvarot abos mačos.

Vīriešu turnīrā latvieši šodien tiksies tikai ar beļģiem, bet piektdien cīnīsies ar zviedriem. Ceturtdien Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs plkst.17 spēkosies ar Dānu Hendriksu/Kianu Verkoterēnu, savukārt pēc tam plkst.17.50 Mārtiņam Pļaviņam/Kristianam Fokerotam būs mačs ar Luī un Žilu Vandekavejiem.

Valstu cīņa sastāv no divām spēlēm, kur valsts komanda ar pirmo numuru cīnās ar pretinieku valsts komandu ar otro numuru, savukārt otrā spēlē cīnās pirmās valsts otrā komanda un otrās valsts pirmā komanda. Ja abu spēļu summā ir neizšķirts rezultāts, tiek spēlēts zelta sets līdz 15 punktiem, kurā cīnās izlases trenera noteiktā labākā divu spēlētāju kombinācija no visiem četriem spēlētājiem.

Pļaviņa un Fokerota duets Jūrmalā uzvarēja Latvijas pāru atlasē startam CEV 2024.gada Nāciju kausā, bet otro vietu ieņēma Bedrītis/Rinkevičs. Sieviešu konkurencē pirmo vietu ieņēma Ozoliņa/Namiķe, kurām sekoja Ozoliņa/Skrastiņa.

Nāciju kauss Jūrmalā ar divu Latvijas vīriešu un divu sieviešu pludmales volejbola pāru līdzdalību norisināsies no 13. līdz 16.jūnijam. Gan vīriešiem, gan sievietēm par vietu olimpiskajās spēlēs cīnīsies 12 komandas.

Tikai uzvarētāji gan vīriešu, gan sieviešu turnīrā nopelnīs savai valstij kvotu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs. Ceļazīmi uz Olimpiādi jau nodrošinājis Latvijas sieviešu vadošais duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi