Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas sieviešu volejbola izlase interesējas par spēcīgās amerikānietes Stivriņas piesaistīšanu

Latvijas sieviešu volejbola izlase centīsies sastāvam piesaistīt spēcīgo latviešu izcelsmes amerikāņu spēlētāju Lorēnu Stivriņu, tomēr lielāka skaidrība varētu būt pēc šīs vasaras, jo pagaidām viņa ir apņēmusies tikt ASV izlasē startam Parīzes olimpiskajās spēlēs, žurnāla Sporta Avīze februāra numurā pastāstīja Latvijas nacionālo volejbola izlašu koordinators Artūrs Vitkovskis.

Volejbolistu Lorēnas un Emberas Stivriņu tēvs Alekss, kura tēvs Kazimirs dzimis Izvaltas pagastā, tiek uzskatīts par pirmo latviešu izcelsmes spēlētāju, kurš spēlējis NBA. Vecākā no māsām Lorēna studiju gados divreiz tika iekļauta NCAA sezonas pirmajā simboliskajā izlasē, bet pēc ilgstošas traumas ārstēšanas šī viņai ir pirmā profesionālā sezona Eiropā. Stivriņa to uzsāka spēcīgajā Itālijas čempionātā, tomēr pagājušajā nedēļā Florences “Il Bisonte” komanda pavēstīja par līguma pārtraukšanu ar viņu.

“Viņai ir ambīcijas tikt ASV izlasē un ar to aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm. Kamēr tās pastāv, mums grūti ko likt pretī. Iepriekš Lorēna izlasēs nav spēlējusi, tāpēc iegūt Latvijas pasi un pievienoties mūsu izlasei viņa varētu diezgan viegli,” Sporta Avīzei atklāja Vitkovskis. Tomēr viņš arī norādīja, ka, ja vīriešu izlasei no ASV piesaistītajam volejbolistam Mikam Ramanim šeit ir radinieki un draugi, kā arī viņš zina valodu un uzreiz gribēja pievienoties Latvijas valstsvienībai, Stivriņu ģimenei saikne ar mūsu valsti ir pazudusi. “Domājam pavasarī ar izlases treneri aizbraukt pie viņas, satikties uz kafiju, jo attālināti grūti izstāstīt, kādas iespējas varam sniegt. Lielāka skaidrība varētu būt pēc šīs vasaras – ja viņu izsauks uz ASV izlasi, durvis uz mūsu izlasi būs ciet.”

Lorēnas Stivriņas māsa Embera arī ir volejboliste un pašlaik aizvada piekto gadu koledžā.

Februāra Sporta Avīzē atrodams plašs stāsts par Latvijas sieviešu volejbola izlases līderi Martu Kamēliju Levinsku, kura arī pauda savu viedokli par māsām Stivriņām. “Viņas ir tieši no Arizonas un vienu vasaru Lorēna trenējās pie mums. Forša, ļoti talantīga meitene, arī viņai ir mans aģents. Ja viņa vēlētos spēlēt Latvijas izlasē, mums tas ļoti noderētu, bet es nezinu, vai viņa to gribētu." Levinska bija pārsteigta, uzzinot, ka ar māsām par šo tēmu tiešām uzsākta saruna.

"Latviski viņas nemāk, bet zina, kas ir Latvija, Lorēna man stāstīja, ka vecmāmiņa bijusi no Rīgas. Ja mēs viņu dabūtu uz izlasi, tas tiešām noderētu. Ļoti talantīgas. Pirmais temps un pusīte, varētu būt lielisks pastiprinājums," Latvijas izlases līdere aizsapņojas.

Levinska pagājušā gada izskaņā noslēdza savu NCAA karjeru, pēdējai sezonai izvēršoties par veiksmīgāko. Tajā latviete tika iekļauta simboliskajā izlasē starp 14 labākajām studentu volejbolistēm un viņas pārstāvētā Arizonas Štata universitātes komanda “Sun Devils” pēc astoņu gadu prombūtnes sasniedza NCAA izslēgšanas turnīru, kurā pirmoreiz tika līdz trešajai kārtai jeb astotdaļfinālam.

Latvijas sieviešu volejbola izlase piedalījās 1993., 1995. un 1997. gada Eiropas čempionāta finālturnīros, bet pēc tam rezultāti strauji kritās un no 2006. līdz 2012. gadam tā pat neaizvadīja nevienu maču. Vien pavisam nesen izlasei bija vairāk nekā 40 spēļu ilga zaudējumu sērija, kas sākās 2014. gadā un tika pārtraukta 2022. gada augustā, Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņā piecos setos uzvarot Dāniju. Pērn latvietes divas reizes apspēlēja Ziemeļmaķedoniju.

"Vienmēr zinājām, ka izlasi tiek mēģināts reanimēt, tas nebūs viegli un prasīs ilgu laiku. Paskatoties uz mūsu komandu tagad, redzams, ka esam ļoti jauna izlase. Citas valstis mums šobrīd atrodas priekšā, tomēr, manuprāt, esam sevi dabūjuši līdz līmenim, ka beidzot varam pret citām komandām spēlēt. Tagad galvenais ir katrai spēlētājai turpināt attīstīties individuāli un tad visi kubiciņi jāsaliek kopā, lai tiktu līdz Eiropas čempionātam," saka Levinska.

Latvijas izlases līdere uzsver, ka komandas mērķis ir iekļūt finālturnīrā, gan nenosaucot precīzu gadu, kad to varētu paveikt. "Jau pērn Sudraba līgā sajutu, ka spēles, kuras varbūt beigās nenosliecās mūsu labā, bija iespēja uzvarēt. Citos gados iekšēji valdīja sajūta, ka šaubos, vai mēs uzvarēsim, bet pagājušajā gadā tā bija mainījusies. Šajā atlases ciklā jau varam sākt domāt par kvalificēšanos, bet nākamajā, kad meitenes būs mazliet vecākas, izredzes būs vēl lielākas, turklāt varbūt parādīsies arī kādi jauni talanti."

Zīmīgi, ka šogad no 1. līdz 6. jūlijam starp astoņām labākajām izlasēm Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs Latvijas U22 dāmu izlase, apakšgrupu turnīrā spēkojoties ar mājinieci Itāliju, Turciju un Ukrainu. Gan Latvijas U22 dāmu izlasi, gan arī nacionālo sieviešu izlasi trenē itāļu speciālists Daniele Kaprioti.

Visu stāstu par Martu Kamēliju Levinsku lasiet februāra Sporta Avīzē, kas vēl pēdējo nedēļu pieejama labākajās preses tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi