Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas volejbola izlases kandidāti Cēsīs paraugspēlē tiksies ar pludmales volejbolistiem

Latvijas čempionāta pludmales volejbolā DEPO Open 2022 posma Cēsīs ietvaros sestdien skatītājus gaida aizraujoša paraugspēle, kurā tiksies Latvijas zāles volejbola izlases četrinieks ar labākajiem pašmāju pludmales volejbolistiem.

“DEPO Open 2022” posms Cēsīs sāksies piektdien ar kvalifikācijas mačiem un sestdien turpināsies ar pamatturnīra grupas un pirmās kārtas izslēgšanas spēlēm. Tomēr dienas “nagla” būs spēle pēc oficiālajām sacensībām, kad pulksten 20.00 Cēsu Olimpiskā centra pludmales volejbola laukumā vienā tīkla pusē dosies zāles volejbolisti un otrā – pludmales volejbolisti.

Latvijas izlasi volejbolā pārstāvēs Kristaps Šmits, Atvars Ozoliņš, Renārs Pauls Jansons un šīs sezonas papildinājums no aizokeāna Miks Ramanis. Pludmales volejbolistus pārstāvēs Tokijas olimpisko spēļu pusfinālists Edgars Točs, viņa pārinieks šosezon Kristians Fokerots, kā arī duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs.

Spēles formāts paredz katrā laukuma pusē pa četriem volejbolistiem. Spēlēts tiks ar pludmales volejbola bumbu, bet pēc zāles volejbola noteikumiem.

“Viņi ir pieraduši spēlēt smiltīs, bet mums tā smiltīs būs pirmā reize pēc ilgāka laika. Tomēr es liktu uz mūsu uzvaru, jo domāju, ka uzvarētāju noteikts uzbrukums, punktu gūšana, pretiniekam servējot. Uzņemšanā mums pat vajadzētu būt priekšrocībām, ja varēs ar augšējo piespēli uzņemt,” prognozē 2018. gada Eiropas U-22 čempions pludmales volejbolā Kristaps Šmits.

Viņš atklāj, ka, esot Beļģijā uz Eiropas Zelta līgas maču, izlases galvenais treneris Mihals Gogols ieprasījies, vai puiši negrib uzspēlēt šādā formātā. Arī mača organizatori saka, ka ideju izauklēja zāles volejbola izlase.

“Tas būs paraugmačs. Jau “Brazīlijā” esam tā spēlējuši, kad vienā komandā biju es, Aleksandrs Samoilovs, Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš,” stāsta otras komandas pārstāvis Edgars Točs, kurš gana daudz sviedru izlējis arī zālē.

“Grūti pateikt, kam būs priekšrocības. Pretiniekiem ir brīvdiena, bet mums vairāk jādomā par turnīru. Kristianam jāgatavojas nākamās nedēļas Eiropas U-20 čempionātam, kur viņš startēs kopā ar Oliveru Bulgaču, bet Ardim ar Artūru nākamnedēļ Espinju ir paredzēts “Beach Pro Tour - Challenge” turnīrs,” prioritātes nosprauž Edgars.

“Mums tas ir šova elements. Pār līķiem neiesim. Gribam parādīt, ka tā arī var spēlēt. Jo vairāk cilvēku spēlēs 4x4 volejbolu, jo lielākas iespējas, ka ar laiku šis volejbola paveids tiks iekļauts olimpisko spēļu programmā,” saka Točs.

Viņš piebilst, ka 4x4 volejbolā jau aizvadītas pirmās lielās sacensības. 2019. gadā Dohā notika arī pirmās Pasaules Pludmales spēles. Vīriešiem uzvarēja ASV, aiz sevis atstājot Kataru un Indonēziju.

Gan Točs, gan Šmits ir vienisprātis, ka “būs interesanti”.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi