Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas volejbolistes Sudraba līgas turnīru turpina ar panākumu

Latvijas sieviešu volejbola izlase trešdien Eiropas Sudraba līgas otrajā mačā Skopjē ar 3-0 (25:23, 25:18, 25:18) tika pie uzvaras pār Ziemeļmaķedoniju.

Pēc uzvarēta pirmā seta Latvijas volejbolistes otrā seta ievadā ātri iekrāja trīs punktu pārsvaru (9:6), ko līdz seta beigām izdevās palielināt līdz septiņiem punktiem. 

Arī trešajā setā latvietes spēlēja pārliecinoši un vienubrīd apsteidza pretinieces par deviņiem punktiem, taču mača izskaņā laukuma saimnieces atspēlēja dažus punktus, Latvijas volejbolistēm noslēdzot trešo setu ar septiņu punktu pārsvaru.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 20 punktiem bija Marta Kamēlija Levinska, kamēr starp pretiniecēm ar 13 punktiem izcēlās Tamāra Stojanova.

Latvijas volejbolistes Eiropas Sudraba līgas turnīru sāka sestdien, Tartu ar 1-3 zaudējot Igaunijai. Ziemeļmaķedonija spēlēja mājās un pārliecinoši ar 0-3 zaudēja Austrijai.

Turpinājumā latvietes 3.jūnijā Rīdā spēlēs ar Austriju, 10.jūnijā austrietes tiks uzņemtas "Rimi" Olimpiskajā centrā Rīgā, kur 14.jūnijā notiks mačs arī ar Ziemeļmaķedoniju. 17.jūnijā Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā grupu turnīrs tiks noslēgts ar cīņu pret Igauniju.

No 17 kandidāšu saraksta, tāpat kā uz Igauniju, šajā izbraukumā nedevās savainojumu ārstējošā Kristīne Gabranova, kā arī Kristīne Leskinoviča un Vlada Pridatko, kuras, iespējams, piedalīsies kādās no nākamajām Sudraba līgas spēlēm.

Aizpagājušajā nedēļas nogalē Paidē Latvijas izlase divreiz tikās ar Igauniju pārbaudes mačos, piedzīvojot zaudējumus ar 1-3 un 2-3.

Austrija kā finālčetrinieka turnīra rīkotāja jau ir nodrošinājusi vietu labāko vidū. Pārējās trīs komandas cīnīsies par atlikušo ceļazīmi uz finālčetrinieku Grācā, kura spēles paredzētas 24. un 25.jūnijā.

Eiropas Sudraba līgas uzvarētājas iegūs tiesības nākamajā sezonā spēlēt spēcīgākajā Eiropas Zelta līgā.

Latvijas volejbolistes, kuras Sudraba līgā spēlēja 2021.gadā, pagājušajā vasarā Eiropas līgas mačos nepiedalījās, jo tika lemts uzsvaru likt uz U-21 valstsvienību, kurā spēlēja liela daļa no pieaugušo izlases kandidātēm.

Daniēlem Mario Kaprioti izlasē palīdz treneri Arvils Keišs un Inguna Minusa, fiziskās sagatavotības treneris un fizioterapeits Roni Rekola un statistiķis Mareks Maksimovs.

Latvijas sieviešu volejbola izlases sastāvs Eiropas Sudraba līgas izbraukuma spēlēm:

cēlājas - Elvita Dolotova (Sēkešfehērvāras "MAV Elore", Ungārija), Elza Reknere (RVS/LU);

pirmā tempa spēlētājas - Anna Rīta, Junora Vagele, Anželika Ivanova (visas - RVS/LU);

diagonālās spēlētājas - Marta Kamēlija Levinska (Arizonas Štata universitāte, ASV), Megija Dambrehte (RVS/LU);

otrā tempa spēlētājas - Anija Jurdža (Ņīreģhāzas "Fatum", Ungārija), Paula Nikola Ņečiporuka (Rovaniemi "Arctic Volley", Somija), Kristīne Kramēna (RVS/LU), Anna Kovala (RSU/MSĢ);

"libero" spēlētājas - Elīna Zvaigzne, Sindija Bože (abas - RVS/LU), Megija Grundmane (RSU/MSĢ).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi