Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas volejbolisti Eiropas Zelta līgā izcīna trešo uzvaru pēc kārtas

Latvijas vīriešu volejbola izlase trešdien Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas Zelta līgas ietvaros guva trešo uzvaru pēc kārtas.

Latvijas komanda A grupas piektās kārtas mačā ar rezultātu 3-1 (25:22, 25:15, 16:25, 25:21) uzvarēja Slovākiju, tādējādi garantējot sev otro vietu grupā. Latvijas izlasei gan ir nelielas cerības spēlēt finālčetrinieka sacensībās - lai tās saglabātu, Igaunijai B grupas cīņā trešdien ir jāuzvar Nīderlande. Ja finālčetrinieka saimnieki igauņi uzvarēs savā grupā, ceļazīmi kā labākā otro vietu ieguvēja varētu saņemt tieši Latvija.

Trešdienas spēlē Latvijas izlases rindās 16 punktus guva Atvars Ozoliņš, kamēr 11 punktus pievienoja Kristaps Platačs.

Jau pašā spēles sākumā neliels pārsvars piederēja Latvijai. Lai arī slovāki viesiem nekur tālu atrauties neļāva, latvieši vadību noturēja un pirmo setu uzvarēja ar 25:22. Savukārt otrajā setā Latvija spēlēja vēl pārliecinošāk - pirmajās minūtēs izdevās izvirzīties vadībā ar 7:3, bet turpinājumā Slovākijai neizdevās atrast kādus pretargumentus sāncenšu spēlei. Tādējādi otro setu Latvijas komanda uzvarēja ar graujošo 25:15.

Tikmēr trešais sets Latvijai sākās kā ar aukstu dušu, jo Slovākija panāca 4:0 vadību. Pēc Latvijas izlases pārtraukuma tās spēle kļuva saturīgāka, tomēr mājinieki tik un tā atradās pāris punktu vadībā. Turpinājumā gan slovāki atkal pārsvaru palielināja, jo latvieši spēlēja pasīvi, kas laukuma saimniekiem trešajā setā ļāva gūt virsroku ar pārliecinošo 25:16.

Slovāki līdz ar to bija atspēlējuši vienu setu, tomēr ceturtajā setā Latvijas volejbolisti bija atguvuši savu spēli un ātri vien izvirzījās drošā vadībā, atkal tuvojoties jau desmit punktu pārsvaram un vēlāk to arī sasniedzot. Noslēgumā mājinieki gan pietuvojās, tomēr Latvijas valstsvienība ceturtajā setā uzvarēja ar 25:21 un triumfēja arī visā mačā.

Vienību pirmā apļa cīņā Latvija savā laukumā spraigā cīņā piekāpās piecos setos, tomēr tika pie pirmā punkta, jo pirms tam pirmajā mačā trīs setos nācās zaudēt Turcijai. Savukārt iepriekšējos divos mačos latvieši četru setu cīņās divreiz pārspēja Beļģiju.

Tikmēr slovākiem uzvara pret Latviju šajā turnīrā pagaidām bijusi vienīgā, bet pārējās cīņās pie punktiem nav izdevies tikt.

Vēl trešdien šīs grupas ietvaros līdere Turcija savā laukumā ar 3-1 (25:20, 23:25, 25:14, 25:16) uzvarēja Beļģiju, nodrošinot sev pirmo vietu grupā un iespēju spēlēt finālturnīrā.

A grupas kopvērtējuma vadībā ar maksimāli iespējamiem 15 punktiem piecos mačos ir Turcija, kamēr Latvijai ir desmit punkti, bet pirmo trijnieku ar trīs punktiem noslēdz Slovākija. Savukārt Beļģijai ir divi punkti.

Latvija jau iepriekš bija nosargājusi vietu Eiropas Zelta līgas turnīrā arī uz nākamo sezonu.

Grupu turnīra noslēdzošajā mačā Latvijas volejbolisti svētdien uzņems Turciju.

Katras Eiropas Zelta līgas grupas uzvarētājs kvalificēsies "Final Four" turnīram, kas notiks 21. un 22.jūnijā Tallinā, Igaunijā. Šāda līmeņa turnīrā Latvijas izlase spēlē pirmo reizi, spēkojoties ar spēcīgākajām Eiropas volejbola valstsvienībām.

Latvijas izlasei šajā turnīrā gan nevar palīdzēt valsts labākais volejbolists Hermans Egleskalns, kuram šogad bija ģimenes pieaugums, tāpēc viņš devis priekšroku laika pavadīšanai ar tuviniekiem. Savukārt pirms turnīra traumu guva talantīgais cēlājs Edvīns Skrūders, tāpat savainojumā iedzīvojās Reinis Pekmans.

Maijā Latvijas izlase pārbaudes spēlēs ar Baltkrieviju vispirms uzvarēja piecos setos, bet pēc tam cieta zaudējumu četros setos.

Arī šajā sezonā darbu ar Latvijas izlasi turpina igauņu speciālists Avo Kēls, bet viņam izvirzīts uzdevums aizvest komandu līdz 2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Pagājušajā gadā Eiropas Sudraba līgā Latvijas izlase ieņēma trešo vietu. Šogad pretinieki būs daudz spēcīgāki, turklāt visi rudenī spēlēs Eiropas čempionāta finālturnīrā, kurā Latvijas valstsvienība neiekļuva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi