Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LVF gaida publisku atvainošanos no biedrības Es par volejbolu!

Latvijas Volejbola federācija (LVF) no biedrības Es par volejbolu! sagaida publisku atvainošanos gan federācijai kopumā, gan tās prezidentam Atim Sausnītim par neslavas celšanu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pirmdien noraidīja biedrības Es par volejbolu! iesniegto sūdzību par Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidenta vēlēšanu leģitimitāti. Tiesa tika lūgta vērtēt LVF prezidenta vēlēšanu godīgumu, jo Ata Sausnīša pārvēlēšanā organizācija saskatīja virkni "būtisku pārkāpumu".

"Iepazinos ar tiesas lēmumu un secināju, ka viss šeit ir "vienos vārtos". Visas izvirzītās prasības pret mums ir noraidītas ar attaisnojošiem dokumentiem," aģentūrai LETA norādīja (LVF) ģenerālsekretārs Edgars Zaiženijs. "Mūsu viedoklis ir tāds, ka šis tiesas process ļoti kaitē Latvijas volejbola tēlam kopumā, un šī pusotra gada laikā, kamēr notika tiesas darbi, publiskais tēls tika grauts gan Latvijas, gan starptautiskajā telpā," viņš teica.

Pēc Zaiženija paustā, skandāls ap LVF ietekmējis arī sponsoru vēlmi sadarboties ar to.

"Protams, arī visi sadarbības partneri jautāja, kas notiek ar šo tiesu. Vienmēr norādījām, ka no mūsu puses viss ir bijis pareizi, ko tiesas lēmums arī pierādīja. Sponsori un atbalstītāji tiešām novērsās un nebija viegli. Viņi arī redzēja, ka mums ir tiesas darbi un līdz ar to uz mums skatījās šaubīgi," atklāja ģenerālsekretārs.

Zaiženijs uzskata, ka LVF no savas puses ir veikusi profesionālu un pareizu darbu.

"Gan savā, gan LVF prezidenta un viceprezidenta vārdā varu pateikt, ka LVF darbinieku kompetence tika neattaisnojoši noniecināta, un tiesas lēmums parādīja, ka šajā organizācijā strādājošie darbinieki ir kompetenti un sava darba profesionāļi. Uzskatu, ka prezidenta vēlēšanu procesā viss tika veikts precīzi, turklāt visiem biedriem, kuri piedalījās, bija balsošanas pilnvaras, procesam notiekot likumīgi," pauda Zaiženijs.

Es par volejbolu! gan pagaidām ir citādākās domās, jo organizācijas valdes priekšsēdētājs Kaspars Timermanis spriedumu uzskata par nepamatotu. Viņš aģentūrai LETA iepriekš pauda, ka tiesa nav pietiekoši iedziļinājusies prasītāja argumentācijā un nepareizi novērtējusi pierādījumus, tādējādi tiks sagatavota un iesniegta apelācijas sūdzība.

"Tas ir viņu kompetencē, ko viņi darīs tālāk," turpināja Zaiženijs. "Tiesas lēmums ir uz 11 A4 lapām, kur viss ir iztirzāts sīki un konkrēti. Tādēļ man nav ne jausmas, ko viņi vēl cenšas pierādīt. Jāpiebilst, ka šīs biedrības cilvēki pārstāvēja Ozolnieku volejbola klubu, kuri uzskatīja, ka viņi nav laikus saņēmuši informāciju par prezidenta vēlēšanām un savlaicīgi nevarēja izvirzīt savu kandidātu," viņš norādīja, uzsverot, ka līdz kongresam LVF netika saņemta neviena sūdzība - tādas uzradās tikai pēc tam.

Zaiženijs uzskata, ka pašreizējais tiesas lēmums noņems negatīvo "ēnu" no LVF. "Tagad atkal būsim pilntiesīgi iet un runāt ar sponsoriem, bet šis laiks kopumā bija sarežģīts. Nav patīkami saņemt šādus apvainojumus, zinot, ka mēs strādājam un darām visu to labāko. Tas mūsu darbiniekus ietekmē arī psiholoģiski," viņš piebilda.

Biedrība Es par volejbolu! jau labu laiku ir opozīcijā LVF pašreizējai vadībai.

Top komentāri

Labticīgais apmeklētājs
L
Gaidu atvainošanos par Sēnītes nolaišanu uz grunti!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi