Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēc 17 gadu pārtraukuma Eiropas kausos spēlēs trīs Latvijas volejbola klubi

2020./2021.gada sezonā Latviju Eiropas Volejbola federācijas (CEV) Izaicinājuma kausā sievietēm pārstāvēs viens un vīriešiem - divi klubi, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Iepriekšējā sezonā pēc piecu gadu pārtraukuma Latvija atkal bija pārstāvēta kādā no Eiropas kausu izcīņām, Izaicinājuma kausā debitējot "Rīgas Volejbola skolas" (RVS) sieviešu vienībai.

Šo sezonu dalībai trešajā spēcīgākajā Eiropas kausā bez RVS pieteicās arī divi vīriešu klubi - Jēkabpils "Lūši" un RTU/ "Robežsardze"/"Jūrmala".

RVS direktors Kristaps Čerņavskis atklāj, ka, tā kā šovasar uz ASV studēt devās komandas iepriekšējo gadu līdere Marta Kamēlija Levinska, starpsezonā bija pārdomas par startēšanu CEV Izaicinājuma kausā.

"Taču sapratām, ka startēšana tik augsta līmeņa sacensībās mums visiem - spēlētājām, treneriem un komandas vadībai, ir neatsverama pieredze. Esmu pārliecināts par mūsu komandu un treneriem, ticu, ka arī bez Martas esam gatavi tik augsta līmeņa sacensībām. Papildus motivāciju startēšanai sacensībās deva arī LVF piedāvātais līdzfinansējums", LVF citē Čerņavska teikto.

Savukārt jēkabpilieši jau vasarā pauda apņēmību startēt kādā no Eiropas turnīriem.

"Mūsu klubam finansiālu problēmu nav, bet citur Eiropā šajā ziņā ir lielas grūtības," atgādina kluba prezidents Māris Trušelis. Pavasarī viņš minēja arī, ka daudz kas atkarīgs no tā, vai uz ārvalstīm spēlēt dosies Latvijas izlases cēlājs Edvīns Skrūders, kurš ir izvēlējies palikt klubā.

"Bijām atlikuši jautājumu par Eiropas kausiem uz vēlāku laiku, bet, saglabājot sastāvu, ar federācijas atbalstu izlēmām debitēt CEV Izaicinājuma kausa izcīņā jau šogad. Mēs nebaidāmies zaudēt jau pirmajā kārtā. Varbūt pat būtu labāk, ja uz Latviju atbrauktu tāda kalibra klubs no Itālijas vai Francijas, kāds Milānas vienības izskatā iepriekšējās sezonas ceturtdaļfinālā patrāpījās pretī "Saaremaa" vienībai. Puse Igaunijas sekoja līdzi šīm spēlēm," komentē Trušelis.

Vēl ir daudz darāmā, apvienojot divus iepriekšējās sezonas "Credit24" meistarlīgas klubus RTU/"Robežsardze" un "Limbaži"/MSĢ, kurš šogad sauksies RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala". Tomēr arī šim klubam vismaz divas spēles būs CEV Izaicinājuma kausā.

"Federācija piedāvāja apdomāt variantu, ka arī mēs varētu startēt Eiropas kausos, un piekritām. Cepuri nost federācijas priekšā, ka iesaistās ar šādu palīdzību. Ja mēs varam dot šādu iespēju jaunajiem volejbolistiem, mums tas ir jādara," saka jaunās komandas pārstāvis Arnis Tunte, piebilstot, ka kluba mājas spēles nākamajā sezonā tiks aizvadītas Jūrmalā, bet sastāvā, savukārt, būs iespēja ieraudzīt arī kādu ārzemnieku.

Pēdējā reize, kad Latvija Eiropas kausos volejbolā bija pārstāvēta ar trim komandām, bija tālajā 2003./2004.gada sezonā.

Toreiz "Top Teams" kausā, kas tagad pazīstams kā CEV Kauss, vīriešiem sacensības uzsāka Ozolnieku "Poliurs"/"Biolars" un Rīgas "Lāse-R", bet sievietēm - Rīgas "Spēks-R" vienība.

Izaicinājuma kausa sacensībās vīriešiem šosezon piedalīsies 32, bet sievietēm 26 komandas.

Izloze notiks 21.augustā plkst.13.30 pēc Latvijas laika. Izlozē tiks izlozēts grupu sadalījums gan Izaicinājuma kausam, gan Čempionu līgai, kā arī CEV Kausam, pagaidām nav noteikta precīzā izložu secību.

Ceremoniju tiešraidē varēs vērot CEV "Facebook" un "YouTube" kanālos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi