Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pieveica visspēcīgākās

Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova izcīna sudraba godalgas Parīzē.

Smagā izslēgšanas turnīra zarā Parīzes Elite16 turnīrā līdz pat beigām cīnījās Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, tomēr ceļā uz finālu atstātie spēki mūsu pludmales volejbolistēm pietrūka titulcīņā pret nu jau principiālajām konkurentēm Katju Stamu un Raisu Šonu no Nīderlandes. Otro reizi šosezon Latvijas komanda izcīnīja Pasaules tūres Elite16 turnīra sudraba godalgas.

Tīnai un Nastjai Parīzes turnīrs izslēgšanas spēļu ritmā ritēja jau kopš grupu turnīra noslēguma, kurā tikai panākums pār jaunizveidoto, tomēr gana spēcīgo Vācijas duetu Karlu Borgeri un Sandri Itlingeri nodrošināja dalību ceturtdaļfinālā. Tajā pēdējo divu Eiropas čempionātu uzvarētāju divcīņā divos smagos setos izdevās pieveikt šveicietes Nīnu Brunneri un Tanju Hīberli, bet pusfinālā trīs setu cīņā ar septīto mēģinājumu beidzot izdevās pārspēt arī aktuālās pasaules čempiones Dudu un Anu Patrišu no Brazīlijas. Viņām Latvijas sportistes zaudēja turnīra pirmajā spēlē. "Visas spēles pret viņām bija ļoti saspringtas, tādēļ neizjutām īpašu spiedienu. Ja zaudētu, nekas traks jau nebūtu noticis. Varējām spēlēt ar brīvu galvu," Graudiņa atzina, ka pret galvenajām favorītēm pusfinālā nebija lieka spiediena. Tiesa, cīņas intensitāte tāpat bijusi ļoti augsta, īpaši jau trešā seta galotnē, kad netrūka izšķirošu punktu. "Brazīlietes nezina piedošanu. Ja kļūdīsimies, viņas par to liks samaksāt," uzsvēra Graudiņa.

Nosacīti vienkāršāks izslēgšanas turnīrs veidojās pretiniecēm no Nīderlandes, kuras ceturtdaļfinālā un pusfinālā pret ranga septītajā vietā esošajām amerikānietēm un kvalifikāciju pārvarējušajām šveicietēm visos setos uzvarēja ar 21:17. Tas ļāva saglabāt vairāk fizisko un emocionālo resursu izšķirošajai cīņai finālā, kurā Graudiņa un Samoilova jau sākumā iekrāja pamatīgu deficītu (1:5 un 2:8), pēc kā pirmo setu zaudēja ar 16:21, bet krietni līdzīgākajā otrajā setā piekāpās ar 20:22. Zīmīgi, ka arī šīs sezonas pirmajā Elite16 finālā Latvijas komanda piekāpās tieši šim Nīderlandes duetam, taču vēlāk to apspēlēja Eiropas čempionātā.

Bīčvolejbols

Pro Tūres Parīzes Elite16

A grupa: Graudiņa/Samoilova (Latvija) – Itlingere/Borgere (Vācija) 21:18, 23:21; ceturtdaļfināls: Graudiņa/ Samoilova – Brunnere/Hīberli (Šveice) 26:24, 21:16; pusfināls: Graudiņa/ Samoilova – Duda/Ana Patriša (Brazīlija) 21:17, 11:21, 17:15; fināls: Graudiņa/Samoilova – Stama/Šona (Nīderlande) 16:21, 20:22

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi