Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pļaviņš un Točs uzvar Baltijas čempionāta trešajā posmā

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs svētdien Liepājā uzvarēja Baltijas čempionāta trešajā posmā un ieņēma arī pirmo vietu kopvērtējumā, kamēr sieviešu konkurencē pie zelta tika igaunietes Helēne Hollasa un Līsa Remmelga.

Vīriešu turnīrā Pļaviņš/Točs, kuri bija izsēti ar otro numuru, uzvarēja abās apakšgrupas spēlēs un uzreiz sasniedza ceturtdaļfinālu, kurā uzreiz iekļuva arī Mihails Samoilovs/Aleksandrs Samoilovs (1.), Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs (3.) un igauņi Dmitrijs Korotkovs/Urmass Pīks (4.), visiem četriem duetiem pēc tam iekļūstot arī pusfinālā.

Ar pirmo numuru izliktie brāļi Samoilovi pusfinālā piekāpās igauņiem ar 0-2 (19:21, 16:21), bet otrā pusfinālā Pļaviņš/Točs ar 2-0 (21:19, 21:17) pārspēja Bedrīti un Rinkeviču.

Finālā Latvijas duets ar 2-0 (22:20, 21:19) sakāva igauņus, bet cīņā par bronzas godalgām brāļi Samoilovi guva panākumu ar 2-0 (21:17, 21:15).

Sieviešu turnīrā ceturtdaļfinālu bija sasnieguši četri Latvijas pāri, no kuriem pusfinālā iekļuva turnīra pirmais numurs Beāte Liepājniece un Anija Ozoliņa.

Pusfinālā Liepājniece/Ozoliņa piekāpās nākamajām turnīra uzvarētājām ar 0-2 (18:21, 10:21), bet cīņā par trešo vietu ar 0-2 (19:21, 15:21) zaudēja lietuvietēm Ievai Vasiļauskaitei un Jekaterinai Kovaļskai (4.).

Sieviešu turnīra finālā igaunietes ar 2-0 (21:14, 21:16) pārspēja māsas Gerdu un Rugili Rudzinskaites (2.) no Lietuvas.

Baltijas čempionāta kopvērtējumā vīriešu konkurencē pirmo vietu ar 220 punktiem ieņēma Pļaviņš un Točs, otrie ar tikpat punktiem bija Korotkovs/Pīks, bet trešajā pozīcijā ar 160 punktiem ierindojās Bedrītis/Rinkevičs.

Savukārt Baltijas čempionātā sieviešu konkurencē ar 200 punktiem par uzvarētājām kļuva Hollasa/Remmelga, otro vietu ar 180 punktiem izcīnīja māsas Grudzinskaites, bet labāko trijnieku ar 130 punktiem noslēdza Vasiļauskaite/Kovaļska.

Liepāja uzņēma Latvijas čempionāta posmu trešo gadu pēc kārtas, šogad vienlaicīgi norisinoties arī Baltijas čempionāta izšķirīgajam posmam. Kopā turnīram bija pieteikušās 38 vīriešu komandas un 25 sieviešu dueti.

Šosezon Latvijas čempionātā "DEPO Open 2023" pludmales volejbolisti sacenšas trijos posmos un finālā, kas 24. un 26.augustā notiks Jūrmalā. Visi posmi tiek rīkoti ārpus Rīgas, turpinot aptvert Latvijas reģionus, un visos posmos piedalās kā vīrieši, tā sievietes. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi