Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pļaviņš/Točs izcīna uzvaru Pasaules tūres finālposma spēlē

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs ceturtdien izcīnīja uzvaru Hamburgā notiekošā Pasaules kausa finālposma spēlē.

Sacensībās ar septīto numuru izliktie Pļaviņš/Točs B apakšgrupas trešajā spēlē ceturtdien ar rezultātu 2:1 (21:23, 21:19, 15:13) uzveica nīderlandiešus Aleksandru Broiveru un Robertu Mēuvsenu, kuriem piešķirts trešais numurs.

Līdz ar to Latvijas duets joprojām saglabā izredzes iekļūt izslēgšanas cīņās.

Spēles pirmajā setā saspringtā cīņā Latvijas duets zaudēja, bet otrajā ilgu laiku bija vadībā un pārsvaru noturēja arī seta izskaņā. Mača liktenis līdz ar to izšķīrās trešajā setā, kurā Pļaviņš/Točs bija pārāki, rezultātā gūstot uzvaru spēlē.

Pēdējo grupu turnīra spēli Latvijas pāris aizvadīs piektdien pret poļiem Gžegožu Fijaleku un Mihalu Brilu, kuri saņēmuši devīto numuru.

Jau ziņots, ka pirmajā cīņā Latvijas duets ar 2-1 (34:32, 17:21, 15:12) uzveica spāņus Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru, kuri sacensībās izlikti ar sesto numuru, bet otrajā mačā Pļaviņš/Točs ar 1-2 (21:18 19:21, 12:15) piekāpās ar otro numuru izliktajiem norvēģiem Kristianam Sērumam un Annešam Mūlam, kuri ir šī gada Eiropas čempioni.

Tikmēr Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs, kuriem turnīrā ir piektais numurs, ceturtdien ar 1-2 (18:21, 21:19, 13:15) zaudēja Oļegam Stojanovskim un Igoram Veļičko no Krievijas, kuriem turnīrā ir desmitais numurs.

Šmēdiņš un Samoilovs piedzīvoja trešo zaudējumu tikpat spēlēs un šķīrās no izredzēm iekļūt izslēgšanas spēlēs. Kopumā katrs duets grupā aizvadīs četrus mačus.

"Diemžēl ir tā, kā ir. Mēs nerādam savu labāko spēli, bet šādā turnīrā līdz ar to nevar uzvarēt spēlēs. Šobrīd esmu fiziski un emocionāli noguris, tāpēc vēlos pāris brīvas dienas, lai atpūstos," organizatori pēc mača citēja Šmēdiņu, kurš ar Samoilovu vien svētdien izcīnīja uzvaru Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrā Maskavā, kas viņiem prasīja daudz spēka.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Šmēdiņš un Samoilovs trešdien A apakšgrupā vispirms ar 1-2 (21:16, 14:21, 10:15) zaudēja itāļiem Paolo Nikolai un Danieli Lupo, kuri saņēmuši astoto numuru, bet pēc tam ar 0-2 (17:21, 18:21) piekāpās arī poļiem Bartošam Losjakam un Pjotram Kantoram, kuriem ticis ceturtais numurs.

Ceturtdien Šmēdiņam/Samoilovam gaidāma arī cīņa pret Jūliusu Toli un Klemensu Vikleru no Vācijas, kuri izlikti ar pirmo numuru, bet turnīrā piedalās ar īpašo ielūgumu jeb "wild card". Tiesa, Latvijas duets apakšgrupas labāko trīs komandu skaitā, kas turpinās cīņu par medaļām, vairs nevar tikt.

Hamburgā notiekošajā Pasaules kausa finālposmā piedalās desmit šīs sezonas labākie pāri, kuri sadalīti divās grupās. Katras grupas uzvarētājs nodrošinās automātisku dalību pusfinālā, bet otrās vietas ieguvējas ceturtdaļfinālā cīnīsies pret pretējo grupu trešajām vietām.

Šīs sezonas gaitā Pļaviņš/Točs triumfēja vienā četru zvaigžņu posmā gada sākumā Nīderlandē, bet Samoilovs/Šmēdiņš uzvaras izcīnīja divos četru zvaigžņu posmos. Vispirms tas notika jūlija sākumā Portugālē, bet pagājušajā nedēļā Latvijas sportisti tika pie uzvaras Pasaules kausa posmā Krievijā.

Pasaules kausa finālposms risinās arī dāmu konkurencē, taču starp desmit duetiem Latvijas pludmales volejbolistes nav atrodamas.

Pagājušajā gadā Latvijas pludmales volejbola dueti Pasaules kausa finālā nepiedalījās.

Šī posma uzvarētāji iegūs 150 000 dolāru (132 000 eiro).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi