Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pļaviņš/Točs PČ astotdaļfinālā piekāpjas galvenajiem favorītiem

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs piektdien Hamburgā notiekošā pasaules čempionāta astotdaļfinālā piekāpās spēcīgajiem norvēģiem Annešam Mūlam un Kristianam Sērumam.

Ar 23.numuru izliktais Latvijas duets astotdaļfinālā ar 0-2 (20:22, 17:21) piekāpās titulētajiem norvēģiem Mūlam/Sērumam, kuri ir sezonas līderi un turnīrā izlikti ar pirmo numuru.

Lai arī talantīgie norvēģi bija mača favorīti, pirmo setu veiksmīgāk iesāka latvieši, panākot 6:3. Šāds pārsvars gan ilgi nenoturējās, jo pretinieki drīz vien izlīdzināja rezultātu - 7:7, tomēr, dodoties tehniskajā pārtraukumā, vadībā ar 11:10 bija Latvijas duets. Pēc pārtraukuma setu veiksmīgāk turpināja latvieši, panākot 13:10, taču norvēģi lieliski servēja, kas ļāva panākt izlīdzinājumu 14:14. Seta izskaņā veiksmīgāki bija Pļaviņš/Točs, panākdami 19:15, bet pretinieki spēja reabilitēties, izlīdzinot rezultātu pie 20:20. Nākamos divus punktus ieguva Mūls/Sērums, gūstot uzvaru pirmajā setā ar 22:20.

Pēc neveiksmes pirmā seta galotnē, otrais iesākās ar nelielu Latvijas dueta pārsvaru, tomēr mačs noritēja sīvā gaisotnē, rezultātam kļūstot 5:5. Savukārt, dodoties tehniskajā pārtraukumā, vadībā ar 13:8 bija Norvēģijas pāris. Mača galotnē Latvijas duets pietuvojās pretiniekiem, panākot 16:18, tomēr talantīgie norvēģi turpināja demonstrēt lielisku sniegumu, svinot uzvaru arī otrajā setā ar 21:17.

Līdz ar to arī pēdējam Latvijas duetam dalība pasaules čempionātā ir noslēgusies, ieņemot dalīto devīto vietu.

Iepriekš jau ziņots, ka Pļaviņš/Točs apakšgrupu sacensībās izcīnīja divas uzvaras un cieta vienu zaudējumu, tādējādi grupā ieņemot otro vietu. Tikmēr pirmajā izslēgšanas turnīra mačā latvieši ar 2-0 (21:19, 21:18) nedaudz negaidīti pārspēja Brazīlijas duetu Pedru Solbergu/Vitoru Gonšalvešu Felipi, kuri turnīrā izsēti ar 24.numuru.

Jau ziņots, ka pasaules čempionātā ar 11.numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš K apakšgrupā trīs spēlēs izcīnīja divus panākumus, ieņemot otro vietu, kas ļāva izvairīties no pārspēļu turnīra, automātiski kvalificējoties izslēgšanas spēlēm, tomēr jau pirmajā mačā tika piedzīvots zaudējums ar 1-2 (21:17, 15:21, 15:17) Brazīlijas duetam Andrē Lojolam Šteinam/Žeorži Vanderlejam, kuriem turnīrā piešķirts 17.numurs.

Savukārt sieviešu duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka apakšgrupu spēlēs izcīnīja trīs uzvaras, bet sacensību turpinājumā latvietes pirmajā kārtā ar 2-0 (22:20, 21:19) uzvarēja turnīra 33.numuru Jevgeņiju Ukolovu/Jekaterinu Birlovu no Krievijas, taču vēlāk astotdaļfinālā ar 0-2 (11:21, 18:21) piekāpās turnīra piektajam numuram Eiprilai Rosai/Aleksandrai Klinemenai no ASV.

Samoilovs/Šmēdiņš turnīru noslēdza dalītā 17.vietā, kamēr Graudiņa/Kravčenoka ierindojās devītajā pozīcijā.

Pasaules čempionātā 48 pāri tika sadalīti 12 apakšgrupās pa četriem katrā. Pēc viena apļa turnīra katras grupas divas labākās vienības, kā arī četri no 12 trešo vietu ieguvējiem kvalificējās izslēgšanas sacensībām. Savukārt pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas tiks salozētas pa pāriem un cīnijās par vēl četrām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru.

Pasaules čempionāts Hamburgā notiks līdz svētdienai. Pasaules čempionu titulus izcīnījušie dueti savām valstīm nodrošinās ceļazīmes uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Pirms diviem gadiem notikušajā pasaules čempionātā labākais duets no Latvijas bija Samoilovs/Šmēdiņš, kuri aizkļuva līdz turnīra astotdaļfinālam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi