Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pļaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka sasniedz olimpiskā kvalifikācijas turnīra trešo kārtu

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa ceturtdien Ķīnā sasniedza 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra trešo kārtu.

Otrā posma pirmajā F grupas cīņā Latvijas duets ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:17) uzveica spāņus Pavlo Erreru Allepuzu un Adrianu Gaviru Koljado.

Vēlāk cīņā par uzvaru grupā Pļaviņš/Točs sīvā cīņā ar rezultātu 2-1 (21:13, 17:21, 22:20) pārspēja poļus Pjotru Kantoru un Bartošu Losiaku.

Līdz ar diviem panākumiem latvieši nodrošināja sev vietu turnīra trešajā posmā.

Tikmēr dāmu duets Graudiņa/Kravčenoka savā pirmajā H grupas spēlē ar rezultātu 1-2 (20:22, 21:18, 26:28) piekāpās ķīnietēm Fanai Vanai un Sini Sja.

Savukārt otrajā spēlē ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:16) uzveiktas Sanne Kaizere un Madeleina Mepelinka no Nīderlandes.

Kravčenoka/Graudiņa pēc panākuma ieņēma pirmo vietu savā grupā, tomēr viņu liktenis noskaidrojās vien pēc Ķīnas un Nīderlandes duetu spēles, kurā uzvaru izcīnīja ķīnietes. Šāds rezultāts Latvijas sportistēm deva otro vietu grupā, tādējādi iekļūstot trešajā kārtā.

Turnīra trešais posms ilgs no piektdienas līdz sestdienai.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Pļaviņs/Točs vīru turnīra C apakšgrupas pirmajā cīņā ar 0-2 (17:21, 17:21) atzina nīderlandiešu Aleksandra Broivera/Roberta Mēuvsena pārākumu.

 Savukārt otrajā mačā latvieši ar 2-0 (21:14, 21:16) uzveica kanādiešus Semu Pedlovu/Semu Skečeru, tādējādi sasniedzot nākamo posmu.

Graudiņa/Kravčenoka C apakšgrupas pirmajā duelī ar 0-2 (19:21, 18:21) piekāpās šveicietēm Joanai Haidrihai/Anukai Vergē-Deprē, bet vēlāk izšķirošajā cīņā par vietu nākamajā posmā Latvijas duets ar 2-1 (21:12, 16:21, 16:14) pārspēja kanādietes Heteri Bensliju/Brendiju Vilkersoni.

Turnīra pirmajā fāzē 16 dueti sadalīti četrās apakšgrupas. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda un vienu panākumu izcīnījusi vienība sasniedz otro fāzi. Tajā 12 komandas tiek sadalītas četrās apakšgrupas pa trim, divām labākajām iekļūstot trešajā fāzē, kurā divu grupu turnīrā tiks noskaidrotas četras pusfinālistes. Finālu sasniegušās komandas nodrošinās savām valstīm ceļazīmes uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

papildināts virsraksts un visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi